Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Március 21. 14:39, szerda | Bulvár

Elkészült Magyarország csóktérképe

Elkészült Magyarország csóktérképe

A legszenvedélyesebben Heves megyében, míg a legérzelmesebben Vas megyében csókolnak – ez derült ki a Life.hu által a Telviran® krém támogatásával készített országos Nagy Csóktesztből.

Közel minden második esetben már az első randin összeforrnak az ajkak. Bár a legtöbben úgy gondolják, hogy már a csók is megcsalásnak számít, a férfiak és idősebbek sokkal elnézőbbek párjukkal és magukkal szemben is.
Közel 12000 fő részvételével elkészült Magyarország csóktérképe: a legszenvedélyesebben nevéhez hűen Heves megyében csókolnak, míg Vas megyében él a legtöbb romantikus szerető. A Life.hu által a Telviran® krém támogatásával készített felmérésből az is kiderült, hogy négyből hárman a vasiakhoz hasonlóan az érzelmes csókra esküsznek, minden ötödik megkérdezett intenzíven, szenvedélyesen csókol, és mindössze alig 4 százalék racionális típus, akinél a csóknak megvan a maga helye és ideje. A legtöbben közülük Bács-Kiskun megyeiek, míg Nógrád és Somogy megyében alig akad olyan, akinek csókból is megárt a sok.

Ma már 14 év alatt elveszik a „csókszüzesség”

Kortól és nemtől függetlenül mindenki egyetért, hogy a csók fontos a párkapcsolatban. A megcsalás terén már jobban megoszlanak a vélemények: ötből négyen gondolják úgy, hogy már egy „eltévedt” csók is megcsalásnak számít. Leginkább a nők és a 19-25 évesek veszik ezt szigorúan, ugyanakkor a férfiak egyharmada, a 65 év felettieknek pedig közel fele könnyedén szemet hunyna egy félrecsúszott csók felett.
A többség egyébként 14-15 éves korában vesztette el „csókszüzességét”, a mostani 18 év alattiak viszont még ennél is korábban, 13 éves korukban élik át az első romantikus csókélményüket.
Nemcsak a legelső, de a többi első csókkal sem szeretünk várni: a megkérdezettek több mint 40 százaléka már az első randin szeret biztosra menni. Ez nem meglepő, hiszen az Oxfordi Egyetem egy korábbi kutatása szerint a csók kapcsolatban áll a leendő társ potenciális képességeinek feltérképezésével. Ugyanez a korosztály egyébként az, aki egy kis kalandba is könnyebben beleveti magát: 37 százalékuk keveredett már csókcsatába olyannal, akinek a nevét sem tudta. Hozzájuk hasonlóan ötből két férfi sem várja meg a bemutatkozást a csókolózással.

50 felett lángra lobbanunk

A Nagy Csókteszt arra is rámutatott, hogy egyáltalán nem törvényszerű, hogy idővel kihunyjon a láng a kapcsolatokban. Az 50 felettiek körében jelentősen nő a szenvedélyes csókra vágyók aránya, a legtöbb heves szerető pedig a nyugdíjasok körében akad, ami azzal is összefügghet, hogy a munka mókuskerekéből kiszállva több idejük jut egymásra és szerelmi életükre a pároknak. Az a sztereotípia sem állja meg a helyét, hogy a fiatalok nem bírnak a vérükkel, a Nagy Csókteszt tanúsága szerint ugyanis ötből négy tizenéves a romantikus csókolózásban hisz.

Nem ritkán hallani, hogy akinek munka közben megalszik a tej a szájában, az az ágyban sem lehet valami nagy virgonc. A Telviran® krém támogatásával készített Nagy Csókteszt szerint a napi szinten emberekkel foglalkozó ügyfélszolgálatosok és HR-esek között találjuk a legtöbb romantikus szeretőt, közéjük furakodnak be a dobogó második fokára a pénzügyesek. Aki viszont szenvedélyes partnerre vágyik, annak az építő- vagy a szépségiparban érdemes keresgélnie, a legtöbb racionális csókolózót pedig a médiások között találjuk.

Kapcsolódó webcím:
www.csokteszt.hu
A felmérés hátteréről:
A Nagy Csókteszt a www.csokteszt.hu oldalon található kérdőív kitöltésével, online felmérés keretében zajlott. A sajtóközleményben idézett statisztikák alapjául szolgáló adatokat 2018. január 15. és február 18. között vették fel. A felmérésben közel 12 ezren vettek részt. A kutatás nem reprezentatív Magyarország lakosságára nézve, de a felmérés eredményei jól szemléltetik a magyarok csókolózással kapcsolatos szokásait, attitűdjeit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.