Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Május 09. 17:35, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Elkészült a Vaszari út felújítása

Elkészült a Vaszari út felújítása

125 millió forintból újult meg a helyenként kifejezett rossz állapotú útszakasz a Külső-Győri úttól a Bázisrepülőtér bejáratáig. A közeljövőben számos egyéb fejlesztésre számíthatnak a környéken lakók.

Sindler Péter, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. üzemeltetési mérnökétől megtudtuk, a hazai forrásból megvalósult beruházás keretében 1,9 kilométer hosszúságban valósult meg az út felújítása, mely Pápa belterületét is érintette. A burkolat megújításán túl a forgalomtechnikai berendezéseket, táblákat is kicserélték és tartós burkolati jelek kerültek felfestésre, a padkát pedig kőzúzalékból alakították ki. Összesen 1000 köbméter aszfaltot építettek be az építkezés során - mondta el Sindler Péter hozzátéve, a beruházás összköltsége nettó 125 millió forint volt. A sebességkorlátozó táblák a műszaki átadás-átvételt követően kerülnek beszedésre - hangzott el.

Venczel Csaba, a térség önkormányzati képviselője örömét fejezte ki az útfelújítás kapcsán és egyúttal felidézte, a környéken számos egyéb fejlesztés zajlott az útóbbi időszakban. Tíz évvel ezelőtt a csapadékvíz elvezetést oldották meg, új burkolattal látták el a környék útjait, továbbá számos járdaszakasz is megújult. Venczel Csaba szerint ezeknek a fejlesztéseknek is köszönhető, hogy számos fiatal költötött a környékre. A képviselő szerint fontos beruházás volt az úttest megújítása is az itt élők közlekedésbiztonságának garantálása érdekében, hiszen a Bázisrepülőtér miatt nagy forgalmat bonyolít a szakasz.

Áldozó Tamás polgármester a következő évek fejleszési terveiről beszélt, hiszen a Területi és Településfejlesztési Operatív Program elnyert pályázatai közül több is érinti a Vaszari út térségét. A közlekedésfejlesztési beruházások közül kiemelte a Téglagyári, Szent István és Várkert utak kereszteződésében megvalósuló körforgalmat, illetve az ettől a körforgalomtól a Bázisrepülőtér bejáratáig megépülő kerékpárutat. Látványos fejlesztés lesz a térségben az úgynevezett barnamezős beruházás is, melynek keretében számos használaton kívüli, rossz állapotú épületet bontanak le, záportározót és közparkot alakítanak ki a Schwenczel réten, valamint megépítenek egy rekreációs és sportközpontot, összesen több mint 1,7 milliárd forintból.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.

2024. Április 24. 12:46, szerda | Helyi

Dr. Czumbil Norbert nyerte a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj regionális különdíját

A jelenleg Csornán praktizáló neurológus jótékonysági célra ajánlotta fel a díjjal járó pénzjutalmat, amelyből pápai szervezet is részesült.

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.