Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Május 18. 22:15, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), Police.hu

Elkapták a kiliáni autófeltörőket

Elkapták a kiliáni autófeltörőket

Nyolc gépkocsit tört fel a megalapozott gyanú szerint Pápán egy 21 éves helyi fiatalember. A rendőrök 2016. május 17-én fogták el őt és 16 éves társát. Pénzt és bankkártyát kerestek az autókban.

A rendelkezésre álló adatok szerint H. Erik 2016. április 27-én éjjel Pápa egyik lakótelepén betörte egy parkoló autó ablakát, amelyből egy pénztárcát és napszemüveget tulajdonított el. Ekkor társa volt 16 éves barátja is, akivel együtt – a tárcában talált bankkártyákat felhasználva – több százezer forintot vettek le a sértett bankszámlájáról. A nyomozás során arra is fény derült, hogy H. Erik 2016. május 13-áról 2016. május 14-ére virradó éjszaka Pápa két egymáshoz közeli utcájában járt, ahol hat parkoló gépkocsi ablakát törte be egy terméskővel, míg egy hetediket az ajtó zárszerkezetének megrongálásával nyitott ki. Valamennyi autóban több tízezer forintos kárt okozott. A feltört kocsikban készpénz után kutatott, de csak egy esetében járt sikerrel, ahonnan egy több tízezer forintot tartalmazó bukszát lopott el. H. Eriket és az áprilisi bűncselekménykor vele levő fiatalkorút 2016. május 17-én kora délelőtt fogták el a pápai rendőrök, majd előállították őket a Pápai Rendőrkapitányságra, ahol részletes beismerő vallomást tettek.
H. Erik ellen több rendbeli lopás vétség és bűntett, lopás vétség kísérlete, valamint készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja, míg fiatalkorú társa ellen lopás és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.


Fotó: police.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék