Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2020. Január 28. 14:29, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Elektromos autót kapott a pápai kórház

Elektromos autót kapott a pápai kórház

Sürgősségi vérkészítmények szállítására, telephelyek közötti ügyintézésre és szakemberek utaztatására használják majd az új e-Golfot, amelyet az Állami Egészségügyi Ellátó Központtól kapott az intézmény.

A magyar kormány 3 milliárd forint értékben vásárolt 249 darab elektromos személyautót, amelyeket 90 hazai intézmény között osztottak szét. A pápai Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelő január elején vehette át az új autót, amely nemes célt fog szolgálni - mondta el a kórház igazgatója. Dr. Töreki-Vörös Ibolyától megtudtuk, az egy feltöltéssel körülbelül 200 kilométer kipufogógáz-mentes kilométer megtételére képes autót sürgősségi vérkészítmények szállítására, telephelyek közötti ügyintézésre, valamint a kollégák továbbképzésekre való utaztatására fogják használni.

- Az autó környezetbarát módon történő hasznosítása illeszkedik kórházunk azon környezettudatos törekvésébe, amit az elmúlt évek beruházásaikor is érvényesíteni szerettünk volna. Ezt a célt szolgálta, hogy 2016-ban napelemes rendszert telepítettünk és korszerűsíttük a világító berendezéseket, 2019-ben pedig megkezdőtt az intézmény teljes fűtéshálózatának és nyílászáróinak cseréje, valamint a homlokzatok és a födémek szigetelése - mondta el az igazgató hozzátéve, ezek a beruházások nemcsak környezetbarátabbá tették az intézményt, hanem megtakarítást is eredményeztek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.