Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Június 30. 13:43, péntek | Belföld
Forrás: Ügyészség

Ehhez már pofa kell - Járdán keresztül vágta le a körforgalmat egy autós Veszprémben - Videó

Ehhez már pofa kell - Járdán keresztül vágta le a körforgalmat egy autós Veszprémben - Videó

Az idős sofőr ittas is volt.

Úgy döntött, a járdán kerüli ki a körforgalomnál álló kocsisort – a Veszprémi Járási Ügyészség vádat emelt az ellen az idős férfi ellen, aki 2022 októberében ittasan döntött így. A járdán gyalogló tizennyolc éves fiúnak súlyos, töréssel járó sérülést okozott.

A vád szerint a hetvenes éveiben járó, ittas férfi az egyik veszprémi belvárosi körforgalom előtt szándékosan felhajtott a járdára, ahol 30-40 km/órás sebességgel közel 40 métert tett meg. A járdán gyalogolt a sértett a szüleivel, édesanyja még félre tudta rántani a fiút a közeledő autó elől, de a kocsi így is áthaladt a fiatal jobb lábán.

A sofőr megállás nélkül haladt tovább még 160 métert a járdán, majd az visszatért az úttestre és elhajtott. Egy másik autós állította meg, de a férfi ezután is továbbment.

Súlyos testi sértést okozó közúti veszélyeztetés és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette, valamint ittas vezetés miatt kell a férfinak a bíróság előtt felelnie.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.