Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2021. Március 30. 12:00, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Egyre látványosabb az új 83-as út építése

Egyre látványosabb az új 83-as út építése

Amint arról korábban beszámolhattunk, tavaly ősszel elrajtolt a 36 kilométeres, kétszer két sévos, Győrt Pápával összekötő autóút kivitelezése.

A négysávos 83-as főút szakaszán megépül két darab különszintű csomópont is Pápa északi térségében és Gyarmatnál, valamint 15 darab híd műtárgyat is megterveztek.

Már kirajzolódik az új nyomvonal

Aki járt mostanában Győr felé, az láthatta a jelenlegi 83-ast több ponton keresztező új út nyomvonalát, hiszen a humusz réteg leszedése és az út alapjának kialakítása javában zajlik, de a hídépítési munkákhoz szükséges próbacölöpözések és próbaterhelések is javában folynak, ahogy a szükséges szállítóutak megépítését is elkezdték a szakemberek.

Két év múlva készül el

A munkálatok a tervek szerint 2023-ra érnek majd véget. A fejlesztéshez 2017 decemberében szerezték meg az építési engedélyeket, 2019 májusában kezdődtek a régészeti munkálatok, majd elkészültek a kiviteli tervek.

Győri Hírek nyomán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 12:04, vasárnap | Helyi

Legyőzte a bajnokság favoritját a Perutz!

Hátrányból fordítva, egy sokáig emlékezetes találkozón 2-1 arányban legyőzte a címvédő, első helyen álló Úrkút együttesét a Perutz!

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.

2024. Május 04. 09:21, szombat | Helyi

Harcászati gyakorlat miatt fokozott légi és közúti forgalomra kell számítani Pápa térségében

Többnemzeti harcászati gyakorlat zajlik a pápai légibázison.

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.