Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2024. Április 04. 06:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Egymillió forintot csalt ki pápai áldozatától, letartóztatták!

Egymillió forintot csalt ki pápai áldozatától, letartóztatták!

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a 23 éves budapesti férfinak, akivel szemben az információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt folyik büntetőeljárás - írja a Veszprémi Törvényszék Sajtóosztálya.

A gyanúsított 2024. március 13-án álnéven regisztrált közösségi oldal felhasználóként jelentkezett a pápai sértett internetes hirdetésére, majd üzenetküldő alkalmazáson keresztül felvette vele a kapcsolatot. Másnap délután a futárszolgálat megrendelésére hivatkozva, egy adathalász oldalon keresztül megszerezte a sértett folyószámlájának internetbankos belépési adatait, majd azokat felhasználva a folyószámláról egymillió forintot utalt át egy budapesti lakos nevén lévő számlaszámra.

A gyanúsított kérésére az említett budapesti lakos egy budapesti bevásárlóközpontban lévő bankautomatából három tranzakcióval felvette az egymillió forintot. Az összeget nem sokkal később eljuttatta a gyanúsítottnak, melyből ő visszaadott 150.000 forintot.

A bíróság a büntetett előéletű gyanúsított letartóztatásának elrendelését szökés, elrejtőzés veszélye, a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása, illetve bűnismétlés veszélye miatt látta indokoltnak.

A végzéssel szemben a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így az nem vált véglegessé, másodfokon a Veszprémi Törvényszék jár el. A fellebbezésnek a végzés végrehajtására nincs halasztó hatálya, így a férfi a másodfokú döntésig letartóztatásban marad.

Címkék: csalás, online csaló

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.