Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Február 03. 10:35, szerda | Helyi sport
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), Vajda István

Egyetlen ponttal maradt alul a PKC

Egyetlen ponttal maradt alul a PKC

A pápai csapat kis híján meglepetést okozott Baján. Küzdelmes, jó iramú mérkőzésen minimális különbséggel otthon tartotta a bajnoki pontokat a hazai csapat.

Bajai Bácska FKE - Concordia Motax KC Pápa
80-79 (19-16, 30-25, 21-20, 10-18)
PKC: Keresztes 24; Ács 2, Horváth 15/6; Szanati 5; Bereczki 2; cserék: Karagity 5/3; Kutasi 27/15; Pölöskei 3; Ács 2; Henrik 2; Domján; Perger; Vajda.
Szakmai vezető: Vajda József
Edző: Vajda Balázs
Segédedző: Benedek Szabolcs

A pápai csapat kis híján meglepetést okozott Baján. Küzdelmes, jó iramú mérkőzésen minimális különbséggel otthon tartotta a bajnoki pontokat a hazai csapat. Végig vezettek, de az utolsó percekben a PKC mindent megtett, hogy megfordítsa a mérkőzést, ami majdnem sikerült is. Puszta Dávid mellett Németh Armand sem tudta vállalni a játékot, Bereczky és Henrik pedig még nincsenek 100%-os állapotban. Keresztes (24 pont 8 lepattanó, 5 szerzett labda, 4 blokk) és Kutasi (27 pont, 5/10 tripla) nagyot játszott, ahogy a hazaiaknál Délity és Mándity is 20 pont fölé jutott.

Vajda Balázs: Gratulálok a Bajának! Örülök, hogy egy igazán izgalmas, helyenként látványos, modern kosárlabdát láthatott a publikum. Ismételten nagy előnyt ajándékoztunk ellenfelünknek, melyet a rendes játékidőben már nem volt lehetőségünk ledolgozni… Sajnos elég rossz passzban vagyunk mostanság, de mindenki azon lesz, hogy az elkövetkező időszakban megtaláljuk a megfelelő, eredményes csapatunkat.

A mérkőzés összefoglalója: A Pápa Keresztes zsákolásával kezdte meg a pontgyártást, erre Mándity válaszolt. Az első negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok. Nem alakult ki nagy különbség, a maximális differencia 7 pont volt, de a pápaiak gyorsan reagáltak és felzárkóztak a vendéglátókra.
A második negyedet erősen kezdte a hazai csapat. Délity és Mándity vezetésével 9 pontra növelték a különbséget a 11. perc végére, amit a negyed közepéig tartani is tudtak, majd még négy ponttal megtoldották. Az utolsó percekben a PKC is magára talált. Keresztes és Kutasi vezetésével közelebb zárkóztak, de így is 8 pont előnnyel mehetett szünetre a bajai csapat.
A harmadik játékrész is a Baja kezdte jobban. 15 pontos előnyt építettek ki a Délity-Mándity duó vezetésével. A vendégek támadásaiba apróbb hibák csúsztak, a védő oldalon pedig a bajaiak két legjobbja okozott fejtörést ebben a periódusban. A 25. percben a Pápa időt kért, Vajda Balázs és Benedek Szabolcs rendet tett a fejekben. A következő percekben inkább a küzdelem és az akarás dominált, de ez pontokban nem nyilvánult meg. A negyed hajrájára aztán felpörögtek a csapatok. A Pápa büntetőkkel és Kutasi triplájával ismét 10 ponton belülre került.
A negyedik negyedben nehezen születtek meg az első pápai pontok. Az első két percben csak helyzetekig jutottak el, de kosár nem született belőlük. A 33. percben Horváth közelijével ismét rohamra indult a PKC. Kutasi vezetésével hátrányukat 6 pontra csökkentették a 37. percre. A mérkőzés ezen szakasza egyértelműen a Pápáé volt. Az utolsó percre már csak 5 pont volt a hazaiak előnye, ekkor érkezett Keresztes két büntetője és közelije, amivel kialakította a 80:79-es végeredményt.

Fotó: archív

Címkék: kosárlabda, pkc, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő