Városlista
2019. február 20, szerda - Álmos

Hírek

2019. Január 21. 14:03, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Egyetemi diplomát hamisított, hogy felvegyék egy csóti céghez

Egyetemi diplomát hamisított, hogy felvegyék egy csóti céghez

Közokirat-hamisítás bűntette miatt indult nyomozás egy 29 éves pápai férfi ellen, a helyi rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot

Az eljárás adatai alapján egy 29 éves pápai lakos 2018. szeptember 12-én álláshirdetésre jelentkezett egy csóti székhelyű céghez. A beosztás betöltéséhez szükséges felsőfokú végzettséget egy elektronikusan benyújtott egyetemi oklevéllel kívánta igazolni, amelyről később, a bejelentést követően arendőrök megállapították, hogy valótlan adatokat tartalmaz. Az okiraton tévesen szerepelt a felsőfokú oktatási intézmény neve, a megjelölt szak nem létezett és a feltüntetett azonosító sorszám sem a megjelölt egyetemhez tartozott. A hamis oklevelet benyújtó férfi gyanúsítottként történő kihallgatásakor elmondta, ő készítette a hamis oklevelet azzal a céllal, hogy megkapja a munkát a cégnél.

A Pápai Rendőrkapitányság a férfival szemben közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Február 19. 14:36, kedd | Helyi

Hat év alatt két és félszeresére nő az egészségügyi szakdolgozók bére

A Magyar Ápolók Napja alkalmából Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő az egészségügyi dolgozók megbecsülésének fontosságáról beszélt.

2019. Február 19. 14:14, kedd | Helyi

Betörte egy pápai ház ablakát

Garázdaság miatt indult nyomozás egy 53 éves balatonkenesei férfi ellen, a Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

2019. Február 19. 14:14, kedd | Helyi

Az idősek biztonságáért Mezőlakon

Mezőlaki idősek számára adtak otthonukban prevenciós tanácsokat a pápai rendőrök.

2019. Február 18. 11:17, hétfő | Helyi

Megújult épületrészt adtak át a városi könyvtárban

A Jókai Mór Városi Könyvtár Fapiac téri épület-együtesének udvarán álló épület újult meg és került berendezésre a Széchenyi 2020 program keretében.