Városlista
2019. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Január 21. 14:03, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Egyetemi diplomát hamisított, hogy felvegyék egy csóti céghez

Egyetemi diplomát hamisított, hogy felvegyék egy csóti céghez

Közokirat-hamisítás bűntette miatt indult nyomozás egy 29 éves pápai férfi ellen, a helyi rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot

Az eljárás adatai alapján egy 29 éves pápai lakos 2018. szeptember 12-én álláshirdetésre jelentkezett egy csóti székhelyű céghez. A beosztás betöltéséhez szükséges felsőfokú végzettséget egy elektronikusan benyújtott egyetemi oklevéllel kívánta igazolni, amelyről később, a bejelentést követően arendőrök megállapították, hogy valótlan adatokat tartalmaz. Az okiraton tévesen szerepelt a felsőfokú oktatási intézmény neve, a megjelölt szak nem létezett és a feltüntetett azonosító sorszám sem a megjelölt egyetemhez tartozott. A hamis oklevelet benyújtó férfi gyanúsítottként történő kihallgatásakor elmondta, ő készítette a hamis oklevelet azzal a céllal, hogy megkapja a munkát a cégnél.

A Pápai Rendőrkapitányság a férfival szemben közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 25. 14:10, csütörtök | Helyi

Folyamatosan fejlesztik a Huszár Közösségi Házat

Öt éve üzemelteti az épületet a JMSZK, amely az elmúlt években két sikeres pályázatot nyújtott be a Csoóri Sándor Alap elnevezésű felhívásra, 4-4 millió forintot elnyerve, de több önkormányzati beruházás is megvalósulhatott.

2019. Április 25. 09:21, csütörtök | Helyi

170 autóst szondáztak meg Húsvétkor a pápai rendőrök

A pápai rendőrök húsvét hétfőn ajándékkal lepték meg a szabályosan közlekedőket.

2019. Április 24. 13:13, szerda | Helyi

Ingyenes belgyógyászati és szemészeti szűrővizsgálatot tartott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápán

Számos olyan egyszerű és gyors vizsgálatot végeztek el, amelyek az orvosnál jóval hosszabb időbe teltek volna.

2019. Április 23. 15:23, kedd | Helyi

Bekábítószerezve vezetett a 21 éves pápai nő

Járművezetés bódult állapotban vétség miatt indult eljárás egy 21 éves nő ellen, a Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.