Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. December 19. 17:55, kedd | Helyi
Forrás: Ügyészség

Egy pápai lovasedzésen ittasan balesetező férfit ítélt el a bíróság

Egy pápai lovasedzésen ittasan balesetező férfit ítélt el a bíróság

Eredményes ügyészi fellebbezést követően hosszabb tartamú közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte a Veszprémi Törvényszék azt a 42 éves férfit, aki 2022 tavaszán egy pápai lovasedzésen az alkohol fogyasztását követően vezetett edzőkocsival balesetet szenvedett.

A tényállás szerint az elkövető a körbekerített füves edzőpályán versenyre készült, azonban a fogat hajtását megelőzően szeszes italt fogyasztott, közepesen ittas állapotban volt. A két lovat a terhelt hajtotta, mellette ült a segédhajtó, hátul pedig egy további személy állt a kocsin. A lovak az akadálypályán ügetésben haladtak, amikor az edzőkocsi egy balra kanyarodás során – feltehetően a talaj egyenetlensége miatt – megbillent, majd felborult. A kocsi borulásában közrehathatott, hogy a balra kanyarodás során a lovak túl kis ívben fordultak. A baleset következtében a hajtó és a segédhajtó is leestek a kocsiról, míg a hátul álló férfi a kocsiról leugrott, így neki nem keletkezett sérülése. A baleset következtében a segédhajtó és a terhelt is nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A Pápai Járásbíróság a férfit a súlyos testi sérülést okozó, nem gépi meghajtású jármű vezetésével elkövetett ittas járművezetés bűntette miatt 100 000 forint pénzbüntetésre ítélte és három hónapra eltiltotta a közúti járművezetéstől, mely ellen az ügyész súlyosítás végett fellebbezett.

A Veszprém Vármegyei Főügyészség másodfokon eljáró ügyésze a járművezetéstől eltiltás tartamának felemelése végett bejelentett ügyészi fellebbezést fenntartotta, miután a vádlott ittasságának foka és a cselekmény tényleges sérültek körét meghaladóan veszélyeztető jellege miatt a kiszabott büntetés hossza súlytalannak volt tekinthető.

A Veszprémi Törvényszék másodfokú tanácsa az ügyészség álláspontjával egyetértve, a jogerős ítéletében a közúti járművezetéstől eltiltás tartamát nyolc hónapra súlyosította.

Címkék: baleset, ittas vezetés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.