Városlista
2019. január 20, vasárnap - Sebestyén

Hírek

2018. November 07. 16:34, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Egy hónapja dolgoznak a Korvin utca megújításán

Egy hónapja dolgoznak a Korvin utca megújításán

Hamarosan elkészül az első szakaszon az egyik oldali járda, jövő hét elején kezdik meg a munkát az ellenkező oldalon.

Az utca megújítását Péntek Árpád, a térség önkormányzati képviselője is üdvözölte és elégedetten nyilatkozott a munkálatok előrehaladtáról. Hozzátette, érzékenyen érinti ugyan az utca lezárása a város közlekedését, de amint az utcában lakókkal és üzlettulajdonosokkal beszélt, összességében pozitívan látják az utca felújítását, hiszen jócskán időszerű volt már a burkolatok cseréje. A képviselő bízik abban, hogy mielőbb elkészül a beruházás és újra birtokba vehető lesz a forgalmas utca.

Vörös László, a kivitelezést végző cég igazgatója elmondta, jelenleg az utca páratlan oldalán végzik a járda újjáépítését, mellyel néhány napon belül végeznek a Kard utcáig. Ezt követően kezdik meg a még érintetlen páros oldali járda felbontását és újjáépítését, végül pedig az úttest megújítása következik. Az első ütemmel, vagyis a Kard utcáig terjedő szakasszal november végéig végeznek várhatóan, a tervek szerint az autós és a gyalogos forgalom számára ezt követően megnyitják a Korvin utca ezen szakaszát.

Az utca teljes megújítása nagyobbik részt a kormányzattól kapott 650 millió forintból készülhet el. Áldozó Tamás polgármester ezzel kapcsolatban elmondta, keresik a lehetőségét, hogy hasonló forráshoz jusson a város, hisz amikor járda, vagy útépítésbe kezdenek, sok lakossági jelzést kapnak, hogy mely utcákban lenne még szükség hasonló feladatra, van még tehát munka bőven. A városvezető szerint mára nemcsak a forrás, hanem a kivitelező megtalálása is nehéz feladat, hiszen a vállalkozók kapacitásai nagy mértékben le vannak kötve és ez a következő években még inkább így lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Január 19. 15:55, szombat | Helyi

Edzőmeccsen találkozott a Perutz és az ETO

A Perutz FC csapata felkészülési mérkőzésen 2-0-ra kikapott az NB II-es pontvadászat 10. helyén álló WKW ETO FC Győr gárdájától.

2019. Január 18. 10:41, péntek | Helyi

Késsel a kezében próbálta meg kirabolni az egyik pápai dohányboltot egy maszkos nő

A Pápai Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri.

2019. Január 18. 09:02, péntek | Helyi

Meghaladja az országos átlagot a pápai vásárlóerő

A Pápai Polgári Kör januári rendezvénye Projekt Partyval kezdődött, melyen dr. Áldozó Tamás polgármester egy friss kutatás eredményeit is ismertette a hallgatósággal.

2019. Január 17. 12:42, csütörtök | Helyi

Hat baleset az elmúlt héten

Az elmúlt héten – 2019. január 7. és 2019. január 13. között – a Pápai Rendőrkapitányság illetékességi területén hat közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.