Városlista
2018. november 19, hétfő - Erzsébet

Hírek

2018. November 07. 16:34, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Egy hónapja dolgoznak a Korvin utca megújításán

Egy hónapja dolgoznak a Korvin utca megújításán

Hamarosan elkészül az első szakaszon az egyik oldali járda, jövő hét elején kezdik meg a munkát az ellenkező oldalon.

Az utca megújítását Péntek Árpád, a térség önkormányzati képviselője is üdvözölte és elégedetten nyilatkozott a munkálatok előrehaladtáról. Hozzátette, érzékenyen érinti ugyan az utca lezárása a város közlekedését, de amint az utcában lakókkal és üzlettulajdonosokkal beszélt, összességében pozitívan látják az utca felújítását, hiszen jócskán időszerű volt már a burkolatok cseréje. A képviselő bízik abban, hogy mielőbb elkészül a beruházás és újra birtokba vehető lesz a forgalmas utca.

Vörös László, a kivitelezést végző cég igazgatója elmondta, jelenleg az utca páratlan oldalán végzik a járda újjáépítését, mellyel néhány napon belül végeznek a Kard utcáig. Ezt követően kezdik meg a még érintetlen páros oldali járda felbontását és újjáépítését, végül pedig az úttest megújítása következik. Az első ütemmel, vagyis a Kard utcáig terjedő szakasszal november végéig végeznek várhatóan, a tervek szerint az autós és a gyalogos forgalom számára ezt követően megnyitják a Korvin utca ezen szakaszát.

Az utca teljes megújítása nagyobbik részt a kormányzattól kapott 650 millió forintból készülhet el. Áldozó Tamás polgármester ezzel kapcsolatban elmondta, keresik a lehetőségét, hogy hasonló forráshoz jusson a város, hisz amikor járda, vagy útépítésbe kezdenek, sok lakossági jelzést kapnak, hogy mely utcákban lenne még szükség hasonló feladatra, van még tehát munka bőven. A városvezető szerint mára nemcsak a forrás, hanem a kivitelező megtalálása is nehéz feladat, hiszen a vállalkozók kapacitásai nagy mértékben le vannak kötve és ez a következő években még inkább így lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2018. November 19. 13:20, hétfő | Helyi

12 tanterem újult meg a Weöres iskolában

Tanulást segítő környezet javítása a pápai Weöres Sándor Általános Iskolában - című EFOP projekt zárására került sor pénteken.

2018. November 19. 09:26, hétfő | Helyi

Balesetet okozott, majd elhajtott a helyszínről

Járművezetés ittas állapotban vétség miatt indult eljárás egy 25 éves férfi ellen, a Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

2018. November 18. 21:17, vasárnap | Helyi

Kerékpáros emléktúra, a közlekedési balesetek áldozatainak tiszteletére

Városi kerékpártúrával emlékeztek meg a közlekedési balesetek áldozatairól, s egyúttal olyan szakaszokat jártak, ahol hamarosan kerékpársávok, vagy utak fognak létesülni, biztonságosabbá téve a kerékpáros közlekedést.

2018. November 17. 16:00, szombat | Helyi

Újra győzött a Perutz

Vallejos duplájával sorozatban harmadik mérkőzését is megnyerte a Perutz FC, mely a Csepel és a BKV Előre utána az Andráshidát is két vállra tudta fektetni.