Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2024. Február 22. 15:03, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Drogot árult Pápán, börtönbe mehet

Drogot árult Pápán, börtönbe mehet

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a 21 éves férfinek, akivel szemben kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A rendelkezésre álló adatok alapján rendőrjárőrök a gyanúsítottat 2024. február 9-én délután Pápán, egy murvás parkolóban leállított motorral várakozó személygépkocsiban igazoltatták. Az igazoltatás során a gyanúsítottnál megtaláltak és lefoglaltak alumínium fóliába csomagolt fehér színű kristályos anyagot, műanyag fóliába csomagolt zöld növényi törmeléket, 2 db tablettát, továbbá 1 db digitális mérleget. A helyszínen a gyanúsított úgy nyilatkozott, hogy a lefoglalt anyagmaradványok speed por és marihuána, melyek az ő tulajdonát képezik. A gyanúsítottal szemben alkalmazott kábítószer gyorsteszt a gyanúsított szervezetében THC-ra pozitív eredményt mutatott - Bíróság honlapja.

A gyanúsított a rendőri intézkedést megelőzően kábítószert értékesített egy pápai lakosnak, melyért 3.500 forintot kapott.

A rendőri intézkedést követően a gyanúsított lakcímén tartott kutatás során lefoglalásra került 7,5 db színes tabletta, valamint kb. 364 g zöld színű kábítószergyanús növényi anyagmaradvány.

A bíróság a gyanúsított letartóztatását a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása érdekében, illetve bűnismétlés veszélye miatt látta indokoltnak.

A végzéssel szemben a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így az nem vált véglegessé, másodfokon a Veszprémi Törvényszék jár el. A fellebbezésnek a végzés végrehajtására nincs halasztó hatálya, így a férfi a másodfokú döntésig letartóztatásban marad.

A kép csak illusztráció

Címkék: bíróság, drog, mariguána

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.