Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Szeptember 22. 12:11, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Dr. Bányai Katalin: Én is migráns vagyok

Dr. Bányai Katalin: Én is migráns vagyok

A holnapi napon esküt tevő újdonsült önkormányzati képviselő pártja elnökével, Szigetvári Viktorral tartott közös sajtótájékoztatót ma délelőtt.

A közelgő népszavazás kapcsán Bányai Katalin elmondta, a '80-as évek végén az erdélyi Nagyváradról menekültként, befogadópapír birtokában Németországba emigrált. - A menekülttáborban találkoztam olyanokkal, akik gyűlölködve néztek rám és olyanokkal is, akik az első pillanattól kezdve szimpátiával közeledtek. Sőt, ezen túl mindent megtettek annak érdekében, hogy az életem újrakezdését megkönnyítsék. Amikor az egyik hölgyet megkérdeztem, hogy mivel köszönhetem meg neki a segítségét azt mondta, hogy azzal, hogy ha hasonló helyzetben lévő emberrel találkozom, úgy fogok viselkedni, mint ő. Ha engem most néhány helyen Pápán migránssimogatónak neveznek, akkor ennek a magyarázata ez a történet - fogalmazott az Együtt politikusa. Bányai Katalin hozzátette, nem tartaná helyesnek, hogyha az önkormányzatok valamilyen formában beszállnának a kampányba, ha ennek nyomát látja majd Pápán, akkor mindent meg fog tenni ellene.

Szigetvári Viktor - több baloldali párttal összhangban - a népszavazás bojkottja mellett kampányol. - Azt gondoljuk, hogy ez egy néphülyítő, megosztó szavazás, amelyben nem a valóságról beszélünk, hanem az egyre több közvagyont hazavivő korrupt Orbán-kormány el akarja terelni a magyar polgárok figyelmét a valós problémákról, az oktatási rendszer széteséséről, az egésszésügy válságáról és a korrupcióról. Erről kellene beszélni - fogalmazott az Együtt elnöke hozzátéve, véleménye szerint az Európában kialakult biztonsági válságot meg lehetne oldani, de a Fidesz mindent megtesz a józan beszéd ellehetetlenítéséért.

Az Együtt szerint mindezek melett szükséges egy közös európai hadsereg létrehozása, szükséges a közös határvédelem, szükséges egységes menekülttáborok létrehozása, de az is szükséges, hogy a jogszerű menekültek időlegesen Európában menedéket kapjanak. Az Együtt a magyarországi gyűlöletkampány ellen tiltakozik, "hülye kérdés nem érdemel választ" - húzta alá a politikus.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:28, péntek | Helyi

Figyelem, elindult a rendőrség akciója az utakon!

Ma reggel 6 órától 24 órán keresztül az egész vármegyében kint lesznek a sebességmérők az utakon.

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.