Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2022. Október 12. 09:34, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Döntöttek a képviselők az energiaválság miatti takarékossági intézkedésekről

Döntöttek a képviselők az energiaválság miatti takarékossági intézkedésekről

Mint ismeretes, a megugró energiaárak miatt a pápai önkormányzat is nehéz helyzetbe került, számos takarékossági intézkedést kénytelen bevezetni annak érdekében, hogy biztosítani tudja a működését.

A testület keddi ülésén döntött arról, hogy

- az ESZI kiüríti a Barát utca 4-6. szám alatti épületet, az idősotthoni férőhelyeket 137-ről 106-ra csökkenti, az Idősek Klubját a továbbiakban a Szent Anna Házban működteti és emeli a térítési díjakat.

- A Pápai Egyesített Bölcsődék székhelyintézménye október 17-i határidővel átmenetileg bezár, az itt ellátott gyermekeket a Fenyveserdő és a Napsugár Bölcsődében helyezik el.

- Az egészségügyi alapellátási intézet felmondja a Béke téri orvosi rendelő bérleti szerződését, az V. háziorvosi körzet ellátását december 1-jétől az Anna tér 11. szám alatt biztosítják, emellett október 17-i határidővel átmenetileg bezár a borsosgyőri, a kéttornyúlaki és a tapolcafői orvosi rendelő.

- A városi óvodák október 31-i határidővel átmenetileg bezárja a Szivárvány tagóvodát, az ottani 5 csoport a volt Csókai óvoda épületébe költözik. A döntés a Tókerti tagóvoda átmeneti bezárásáról is rendelkezik, az itteni 3 csoport az Erzsébetvárosi, a Nátuskerti és a Fáy tagóvodákba költözik.

- A Pápai Platán Nonprofit Kft. az idei évben nem üzemelteti a jégpályát és az állami ünnepek, valamint a pályázati kötelezettségekből adódó programok kivételével nem szervez rendezvényeket. Az október 24-30-i héten megtartják a felnőtt, gyermek és ifjúsági színházi évad előadásait. A Kékfestő Múzeum október 31-étől csak előzetes bejelentkezés alapján lesz látogatható, a munkatársak az Esterházy-kastélyban folytatják munkájukat. A Huszár Közösségi Ház október 17-i határidővel bezár, a munkatársak és az ott működő kisközösségek a JMK-ba költöznek, ahol a nézőteret és a színpadot nem fűtik és a munkatársakat az eddiginél kevesebb irodában helyezik el. Az Esterházy-kastély 2023 januárjában – szükség szerint februárban is – zárva tart. A városi könyvtár és a JMK szintén bezár január hónapban, mint ahogy október 17-i határidővel ideiglenesen bezárják a csatolt települések művelődési házait is.

- A Pápai Sport Nonprofit Kft. október 1-jétől emeli bérleti és szolgáltatási díjait. Október 17-i határidővel bezárják a Spartacus és a Perutz-sportpálya épületeit, a futballedzésekhez és a mérkőzésekhez a Városi Sportcsarnokban biztosítják az öltözőket. A Városi Sportcsarnokban kizárólag az első szintet fűtik és módosul a sportcentrum nyitvatartási ideje.

- A Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. javaslatot dolgoz ki a közvilágítás korszerűsítésére, és nem lesz karácsonyi díszkivilágítás.

- Valamennyi önkormányzati fenntartású intézményre és 100 százalékban önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságra érvényes intézkedés, hogy törekedni kell a belső terek optimális kihasználására, és hogy felül kell vizsgálni a bérleti szerződéseket. Létszámstop lép életbe, meg kell vizsgálni a távmunkavégzés lehetőségét és felül kell vizsgálni a vállalkozókkal, szolgáltatókkal, feladatellátókkal kötött vállalkozási szerződéseket. Szintén felül kell vizsgálni a helyi adóról szóló és az egyéb díjakat tartalmazó önkormányzati rendeleteket. Fontos intézkedés, hogy csak a már megkezdett, illetve kötelezettségvállalással terhelt beruházások folytathatók.

Az előterjesztést 11 igen szavazattal, 2 tartózkodás mellett fogadta el a képviselő-testület.

Forrás: Pápaésvidéke.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.