Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Július 26. 21:03, péntek | Helyi sport
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), nb1.hu

Döntetlen az újonc Felcsút ellen

Döntetlen az újonc Felcsút ellen

A Lombard Pápa ugyan közelebb állt a győzelemhez az NB1 nyitányán, a helyzeteit kihagyta. A Puskás Akadémia viszont egy szerencsés találattal egyenlített. A pápai edző szerint ez vérszegény teljesítmény volt.

A találkozó jó iramban kezdődött, dominanciáját pedig a hazai csapat tudta jobban érvényesíteni. A nyáron a Ferencvárostól érkező Orosz Márk hamar közönségkedvenc lehetett volna Pápán, de két helyzetéből egyet sem tudott értékesíteni. Erről épp a másik oldal friss szerzeménye, Lubos Hajdúch gondoskodott, aki bizonyította miért tartják a mezőny egyik legjobb kapusának. A felcsútiak kedvéért a Kaposvártól elbúcsúzó hálóőr kellő nyugalmat adott az első fél órában saját játékát keresgélő újoncnak. A félidő végén Quintero okozhatott volna örömöt a hazai publikumnak, de egy kavarodás után közelről nem tudta bevenni a vendégek kapuját. Az első 45 percben gól nem esett, de a mérleg nyelve a játék képe alapján a hazaiak felé billent.

A szünetben mindkét mester cserélt, de a két tréner közül Benczés Miklós lehetett az elégedetlenebb, hiszen Uros Nikolicsot és az MTK-tól egy napja érkező Tischler Patrikot is pályára küldte.

Hiába a papíron jónak tűnő erősítés, a vendégek produkcióján ez nem mutatkozott meg, mivel továbbra is kicsit „színtelen-szagtalan” volt a felcsútiak játéka. Tóth Bálint cseréje viszont nagyon „ült”: Eszlátyi István hihetetlen szögből bombázott Hajdúch kapujába, megszerezve csapatának bő egy órányi játék után a vezetést. Aztán húsz percig szinte semmi sem történt, a Pápa védte előnyét a PAFC pedig erőlködött az egyenlítésért, aminek röviddel a vége előtt meg lett az eredménye. A maradék időben mozgalmas lett ugyan a meccs, de gól már nem született.

Az összképet tekintve a Pápa lehet szomorúbb a találkozó után. A felcsúti egylet pedig megszerezte története első élvonalbeli gólját és pontját.

Fotó: nso.hu

Címkék: Felcsút, nb1, pápa

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.