Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Augusztus 15. 08:03, hétfő | Helyi sport
Forrás: nso.hu

Diósgyőr - Lombard Pápa 2:0

Diósgyőr - Lombard Pápa 2:0

A hétvégén megszületett első vereségünk a szezonban, megérdemelten kapott ki a pápai csapat.

A labdarúgó NB I 5. fordulójában az újonc Diósgyőr a tabella negyedik helyén álló, még veretlen Pápát fogadta. A hazaiak a 42. percben Tóth Gábor kiállítása miatt emberelőnybe kerültek, amit közvetlenül a szünet után ki is használtak Budovinszky Krisztián szabadrúgásgólja révén. A 62. percben aztán ismét egyenlő lett a létszám, miután Luquét is kiállították, de ekkor is a hazaiak szereztek újabb gólt L'Imam Seydi révén, s ez is lett a találkozó végeredménye.

A diósgyőriek a jó bajnoki rajt után legutóbbi két mérkőzésüket elvesztették, s ezért javítani akartak, míg a vendég Pápa veretlen az idényben. Ez mindenképpen jó találkozót ígért, s ebben nem is kellett különösebben csalatkozni, hiszen mindkét gárda a támadásokat helyezte előtérbe.
Az más kérdés, hogy azért az óvatosságot is szem előtt tartották a csapatok, így a kapuk viszont csak ritkán kerültek veszélybe. Elsősorban a hazaiak jeleskedtek, s közülük is Luque, aki előbb kapu fölé lőtt egy szabadrúgást, majd bombáját blokkolták a védők.

A félidő közepén Budovinszky lökete is elkerülte a kaput, majd Seydi sem talált be, de a 40. percben így is komoly fordulat történt: az első három fordulót is emberhátrányban befejezni kényszerülő diósgyőriek ezúttal emberelőnybe kerültek, miután Tóth Gábor a 40. percben lerántotta Luquét. A védő sárga lapot kapott, s mivel már volt neki ilyen, megkapta a pirosat is.

Bár a szünetig már nem változott a helyzet, a második félidőben már egy egészen más meccset láthattak a szurkolók. A vendégek trénere, Véber György még a szünet előtt védőre cserélte az egyik támadóját, míg a túloldalon a pihenőben érkezett George Menougong.

És éppen ellene szabálytalankodtak a 47. percben a 16-os bal oldali csücskénél, s a szabadrúgást Budovinszky csavarta a sorfal fölött kapu jobb oldalába. A találatban az eddig labdához is alig érő Szűcs kapus is alaposan benne volt (1–0).

A 62. percben azonban létszámban egyenlőek lettek a csapatok, miután Luque már a második sárga lapját kapta kakaskodásért.

Ez azonban már nem vette el a hazaiak lendületét: s bár Menougong fejesét még védte Szűcs kapus, a 78. percben már ő is tehetetlen volt, miután Gohér jobb oldali szöglete után Seydi fejelt 8 méterről a kapu bal oldalába (2–0).

A túloldalon ugyan Maricsnak volt egy kapufája (a másik oldalon Dobos is elért egyet), de ezt leszámítva a pápaiak nem igazán tudtak gólhelyzetet kialakítani, így ezúttal először volt kénytelen vereséget elkönyvelni Véber György csapata. 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:28, péntek | Helyi

Figyelem, elindult a rendőrség akciója az utakon!

Ma reggel 6 órától 24 órán keresztül az egész vármegyében kint lesznek a sebességmérők az utakon.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után