Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2021. December 07. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Diákokat, gépjárművezetőket és járókelőket ajándékozott meg a kék Mikulás

Diákokat, gépjárművezetőket és járókelőket ajándékozott meg a kék Mikulás

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai a helyi Vajda Márta Általános Iskola épülete előtt várták az iskolába érkező tanulókat 2021. december 6-án reggel.

A közlekedésbiztonsági akció során a Mikulás édességet és láthatóságot elősegítő termékeket, fényvisszaverő és világító karkötőket, matricákat adott a közlekedési témájú kérdésre helyesen válaszoló diákoknak.

Az ajándékozás közben szó esett a körültekintő gyalogos közlekedésről, az úttesten áthaladás szabályairól, a tömegközlekedési eszközön való szabályos közlekedésről, és a busz lépcsőjén való utazás veszélyéről.
A reggeli órákban a rendőrök az iskola közelében közlekedő gépkocsikat is megállították, és azok a sofőrök, akiknek gépjárműve rendelkezett téli gumiabronccsal, zárolajozó spray-t kaptak ajándékba. Az egyenruhások felhívták a járművezetők figyelmét a gyermekbiztonsági rendszer és a biztonsági öv használatának fontosságára is.
A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának Kék Mikulása a nap folyamán a helyi rendőrségi irodánál várta az érdeklődőket, akik apró ajándék mellett az online vásárlás veszélyeiről is kaptak tájékoztatást.
A Kék Mikulás többek között arra is felhívta a figyelmet, hogy bankkártyával vagy utalással csak a megbízható webfelületeken fizessünk előre, de a legbiztonságosabb megoldás továbbra is a készpénzes fizetési mód és a személyes átvétel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:04, csütörtök | Helyi

Unger Tamás: Költséghatékonyabb alvállalkozókkal végeztetni a zöld területek gondozását

Az alpolgármester Grőber Attila ellenzéki polgármesterjelölt kritikáira reagált, amelyeket a zöld területek gondozásával kapcsolatban fogalmazott meg.

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.