Városlista
2018. december 17, hétfő - Lázár

Hírek

2017. December 11. 11:31, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

December 15-én nyit az adventi vásár, neves előadók a színpadon

December 15-én nyit az adventi vásár, neves előadók a színpadon

Már állnak a faházak a Fő téren, ahol hamarosan a színpad és a jégpálya építését is megkezdik. Tavaly sokan hiányolták az adventi programokat a városban, idén öt napon át lehet forralt bor mellett hangolódni az ünnepre.

Advent harmadik és negyedik hétvégéjén a Gyertyafényes Advent programsorozat kínálata kibővül. A várakozás első két vasárnapján egy rövid műsorra és gyertyagyújtásra gyűlhetett össze a közönség, december 15-től viszont országosan ismert sztárvendégek és helyi amatőr művészeti, valamint iskolai csoportok fellépése csábítja az embereket a térre. Szabadkai Veritától, a programokat szervező JMSZK igazgatójától megtudtuk, december 16-án és 17-én ajándékkészítő játszóházat is szerveznek a Szent István iskola aulájában. Szintén ezen a két napon karácsányi pónifogat közlekedik majd a Fő téren, 16-18 óráig. A szépen feldíszített pónifagatra bárki felülhet majd.

Idén ajándékvásárlásra is lesz lehetőség, a felállított faházakból jó minőségű, egyedi kézműves tárgyak kaphatók majd, de lesz lehetőség forralt bort, forrócsokit, vagy éppen pálinkát is inni. Sajnos a faházak csak péntektől vasárnapig, illetve az utolsó adventi hétvégén pénteken és szombaton este 16 órától 20 óráig lesznek nyitva. Aki korcsolyázni szeretne az adventi időszakban, annak sem szolgálhatunk túl jó hírekkel, mivel a jégpálya építését ugyan elkezdik, de műszaki átvizsgálás és folyadékkal való feltöltés is szükségeltetik, így a koripálya megnyitása legkorábban a téli szünet kezdetén lehetséges, persze ha az időjárás is engedi.

A részletes programot itt találja!

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 15. 08:49, szombat | Helyi

Hat embert állítottak elő a Pápa határában talált lenyúzott állatbőrök ügyében

Több magyarországi település határában helyezett el veszélyes hulladéknak minősülő állati bőröket egy hatfős társaság, amit egy Győr-Moson-Sopron megyei férfitól szállítottak el.

2018. December 15. 08:27, szombat | Helyi

Megérkezett a hó

Az éjszaka folyamán a havazás átterjedt az északi, északkeleti országrészre, Pápa környékén is egész éjszaka havazott, jelenleg is szállingózik a hó.

2018. December 14. 13:45, péntek | Helyi

Ittasan az árokba hajtott gépkocsijával

Befejezte a Pápai Rendőrkapitányság az ittasan balesetet okozó sofőr ellen folytatott büntetőeljárás vizsgálatát.

2018. December 14. 10:42, péntek | Helyi

Évet értékelt a Pápa Városi Baleset-megelőzési Bizottság

A Pápa Városi Baleset-megelőzési Bizottság 2018. december 12-én délután tartotta évértékelő ülését a Pápai Rendőrkapitányságon.