Városlista
2018. január 18, csütörtök - Piroska

Hírek

2017. December 11. 11:31, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

December 15-én nyit az adventi vásár, neves előadók a színpadon

December 15-én nyit az adventi vásár, neves előadók a színpadon

Már állnak a faházak a Fő téren, ahol hamarosan a színpad és a jégpálya építését is megkezdik. Tavaly sokan hiányolták az adventi programokat a városban, idén öt napon át lehet forralt bor mellett hangolódni az ünnepre.

Advent harmadik és negyedik hétvégéjén a Gyertyafényes Advent programsorozat kínálata kibővül. A várakozás első két vasárnapján egy rövid műsorra és gyertyagyújtásra gyűlhetett össze a közönség, december 15-től viszont országosan ismert sztárvendégek és helyi amatőr művészeti, valamint iskolai csoportok fellépése csábítja az embereket a térre. Szabadkai Veritától, a programokat szervező JMSZK igazgatójától megtudtuk, december 16-án és 17-én ajándékkészítő játszóházat is szerveznek a Szent István iskola aulájában. Szintén ezen a két napon karácsányi pónifogat közlekedik majd a Fő téren, 16-18 óráig. A szépen feldíszített pónifagatra bárki felülhet majd.

Idén ajándékvásárlásra is lesz lehetőség, a felállított faházakból jó minőségű, egyedi kézműves tárgyak kaphatók majd, de lesz lehetőség forralt bort, forrócsokit, vagy éppen pálinkát is inni. Sajnos a faházak csak péntektől vasárnapig, illetve az utolsó adventi hétvégén pénteken és szombaton este 16 órától 20 óráig lesznek nyitva. Aki korcsolyázni szeretne az adventi időszakban, annak sem szolgálhatunk túl jó hírekkel, mivel a jégpálya építését ugyan elkezdik, de műszaki átvizsgálás és folyadékkal való feltöltés is szükségeltetik, így a koripálya megnyitása legkorábban a téli szünet kezdetén lehetséges, persze ha az időjárás is engedi.

A részletes programot itt találja!

Ezek érdekelhetnek még

2018. Január 17. 15:15, szerda | Helyi

Hét baleset az elmúlt héten

Az elmúlt héten – 2017. január 8. és 2017. január 14. között – hét közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a pápai rendőrök.

2018. Január 16. 09:05, kedd | Helyi

A lakásbetörés megelőzhető!

Egy lakás vagy családi ház biztonsága mindenki számára fontos, hiszen lakberendezési és egyéb vagyontárgyaink eszmei értékkel is bírnak, ráadásul senki sem szeretné, ha idegenek lépnék át kéretlenül lakása küszöbét.

2018. Január 16. 08:21, kedd | Helyi

Emléksarok Somogyvárynak

Hamarosan 65 esztendeje lesz, hogy elhunyt Somogyváry Gyula pápai származású író, költő, újságíró, rádiós szerkesztő, politikus, többek között A pirossapkás kislány című reformkori, \'48-as vonatkozású regény szerzője.

2018. Január 15. 07:55, hétfő | Helyi

A doni hősökre emlékeztek

A doni áttörés 75. évfordulója alkalmából városi megemlékezést tartottak az Esterházy út és a Szent István út sarkánál lévő második világháborús emlékműnél.