Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Szeptember 19. 15:55, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu Sz.Zs.

Csütörtökön autómentes nap Pápán is

Csütörtökön autómentes nap Pápán is

Több éves kihagyás után városunk is csatlakozott a kezdeményezéshez, így Pápán is érdekes programokkal várnak minden érdeklődőt a Fő téren.

Az európai autómentes nap egy 1998 óta minden évben szeptember 22-én megtartott – a társadalom környezettudatosságát erősíteni hivatott – rendezvénysorozat, amely fel kívánja hívni a városlakók és a városvezetés figyelmét a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti, baleseti és városképi problémákra, a közlekedési mód felelősségteljes megválasztására, a fenntartható, környezet- és emberbarát városi közlekedés előnyeire, a közösségi, a kerékpáros és a gyalogos közlekedés fejlesztésének szükségességére.

- A JMSZK visszatért a korábbi hagyományhoz, mely annak köszönhető, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium döntése nyomán forrásokat nyertünk a programok lebonyolítására - tudtuk meg Müller Orsolyától. Az esemény szervezője elmondta, a délelőtti órákban inkább a gyermekeket várják. Az ovisok és az iskolások kipróbálhatják az öko játékparkot, a KRESZ-parkot, valamint a trükkös bringákra is felülhetnek. Délután lovaskocsikázhatunk a belvárosban, lesz kerékpár-szépségverseny értékes nyereményekért és a vállalkozó kedvű felnőtteknek is lesz lehetőségük kipróbálni a KRESZ-parkot és a trükkös kerékpárokat. A Bingaszervíz programelem keretében pedig ingyenesen átvizsgálják bárki kétkerekűjét.

A szervezők mindenkit szeretettel várnak a csütörtöki programokra.

Címkék: Autómentes nap

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.