Városlista
2019. február 21, csütörtök - Eleonóra

Hírek

2018. November 14. 09:20, szerda | Belföld
Forrás: kisalfold.hu

Csavarok hiányoznak a győri óriáskerékről

Csavarok hiányoznak a győri óriáskerékről

Az egyik győri facebook oldalra kerültek fel képek, melyeken hiányzó és meglazult csavarok láthatók. Az óriáskereket működtető csapat szerint azonban nincs ok a pánikra, maximálisan biztonságos a szerkezet.

"A csavarok, amelyek a képen hiányoznak vagy lazának tűnnek, plusz biztonsági tartalék csavarok, nem képezik a kötelező, tervek alapján előírt alkatrészek részét.

Az Óriáskerék 165km/h szélerősségig biztonságos, mely tengerparti, extrém körülményeknek is megfelel.

Nyitás előtt, az érvényben lévő előírásoknak megfelelően statikai és műszaki ellenőrzés történt. Ennek igazolását szíves tájékoztatásul csatoltan küldöm."

A szerkezet teljesen biztonságos és üzemképes. Az elmúlt nyár folyamán a Balatonnál működött 100% biztonsággal, a vendégek maximális elégedettsége mellett - írta közleményében a Győr Óriáskerék csapata.

A győri dunakapu téren állították fel az ötven méter magas óriáskereket, mely január közepéig várja a látogatókat.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Február 21. 09:50, csütörtök | Belföld

Kétszáz alkotást neveztek az 5. Magyar Filmhétre

Rekordszámú nevezés érkezett az 5. Magyar Filmhétre. Hét kategóriában összesen kétszáz filmet regisztráltak az előállítók és az alkotók az eseményre, amelyet április 22-től 27-ig tartanak a fővárosi Corvin moziban.

2019. Február 21. 08:46, csütörtök | Belföld

Húsra, sörre és sajtra költöttünk a legtöbbet

Élelmiszerre 1835 milliárd forintot költött tavaly a lakosság, háztartási vegyi árura és szépségápolási termékekre pedig 448 milliárdot, az előbbi 7, az utóbbi 8 százalékos növekedés az előző évhez képest;

2019. Február 21. 07:30, csütörtök | Belföld

Tovább csökkent az influenzások száma

A múlt héten tovább csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma – írta legfrissebb, szerdai jelentésében a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

2019. Február 21. 07:15, csütörtök | Belföld

Lezárult a paksi atomerőmű tízéves biztonsági felülvizsgálata

Lezárult a paksi atomerőmű időszakos biztonsági felülvizsgálata, amelyet tíz évente kell elvégezni - közölte szerdán honlapján az Országos Atomenergia Hivatal (OAH).