Városlista
2018. december 14, péntek - Szilárda

Hírek

2018. November 14. 09:20, szerda | Belföld
Forrás: kisalfold.hu

Csavarok hiányoznak a győri óriáskerékről

Csavarok hiányoznak a győri óriáskerékről

Az egyik győri facebook oldalra kerültek fel képek, melyeken hiányzó és meglazult csavarok láthatók. Az óriáskereket működtető csapat szerint azonban nincs ok a pánikra, maximálisan biztonságos a szerkezet.

"A csavarok, amelyek a képen hiányoznak vagy lazának tűnnek, plusz biztonsági tartalék csavarok, nem képezik a kötelező, tervek alapján előírt alkatrészek részét.

Az Óriáskerék 165km/h szélerősségig biztonságos, mely tengerparti, extrém körülményeknek is megfelel.

Nyitás előtt, az érvényben lévő előírásoknak megfelelően statikai és műszaki ellenőrzés történt. Ennek igazolását szíves tájékoztatásul csatoltan küldöm."

A szerkezet teljesen biztonságos és üzemképes. Az elmúlt nyár folyamán a Balatonnál működött 100% biztonsággal, a vendégek maximális elégedettsége mellett - írta közleményében a Győr Óriáskerék csapata.

A győri dunakapu téren állították fel az ötven méter magas óriáskereket, mely január közepéig várja a látogatókat.

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 14. 15:10, péntek | Belföld

Nagyon Balaton: jövőre négy kompkoncert lesz a tó közepén

Jövőre négy kompkoncerttel várják az érdeklődőket a MOL Nagyon Balaton szervezői. A WOW Hungary rendezvényein májustól szeptemberig fellép a Punnany Massif, a Quimby, Rúzsa Magdi és Majka is.

2018. December 14. 12:56, péntek | Belföld

Holttestet találtak a tűzoltók egy dunapataji ház padlásán

Holttestet találtak a tűzoltók egy dunapataji ház padlásterében pénteken délelőtt, miután eloltották a lángoló épületet - közölte a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

2018. December 14. 11:10, péntek | Belföld

Kilencszáz kiló potencianövelőt és vágykeltőt foglaltak le

Mintegy 900 kilogramm potencianövelőt, vágykeltő tablettát, valamint tömegnövelő hormon készítmény foglaltak le a NAV pénzügyőrei a Liszt Ferenc repülőtéren

2018. December 14. 07:32, péntek | Belföld

Köd előrejelzésére szolgáló rendszeren dolgoznak a Pannon Egyetemen

A biztonságosabb közlekedéshez is hozzájárulhat az a ködöt előrejelző, a korábbinál pontosabb adatokat szolgáltató rendszer,