Városlista
2019. február 20, szerda - Álmos

Hírek

2018. Szeptember 08. 13:53, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Családi nap a bázison

Családi nap a bázison

Az MH Pápa Bázisrepülőtéren dolgozók hozzátartozói vehettek részt a szombati családi napon.

A kilenc órakor megtartott ünnepélyes zászlófelvonás és megnyitó után a légierő zanakar szórakoztatta az egybegyűlteket, majd a nap egyik leglátványosabb eleme, egy Gripen vadászrepülőgép bemutatója következett.

Mivel családi napra várták az érdeklődőket, a program bővelkedett a gyermekeknek szánt elemekben. Ugrálóvár, rodeo bika, pedálos kisautó, trambulin és még számos különleges játék közül választhattak a látogatók, de természetesen megtekinthették a bázisrepülőtéren használt különleges gépeket, járműveket, vagy felülhettek a már csak bemutatási céllal felállított harci helikpterre. A hangárban bemutatták a hamarosan a Celli úti körforgalomban épülő emlékműre kerülő MiG-21-est, sőt, a gép hajtóművének metszetét is megvizsgálhatták, a technika után érdeklődők.

A programok sorában hagyományőrző bemutató és kutyás show is szerepelt, a családok legnagyobb örömére pedig a C-17-es szállítógépet is megtekinthették, igaz, csak a földön, hiszen a gép éppen egy nagyszervízen esik át.

Gangler László ezredes, a Pápai Bázisrepülőtár parancsnoka a negyedik éve megrednezésre kerülő családi nappal kapcsolatban elmondta tíz éve működnek együtt a Nehéz Légiszállító Programban részt vevő 12 állam katonáival, ennek egyik jelképe ez a családi nap is, melyben a Nehéz Légiszállító Ezred, a Nato Programiroda, a Boeing, valamint az MH Pápa Bázisrepülőtér is részt vesz. - Tíz évvel ezeletőtt számos új igénnyel jelent meg az új szervezet nálunk, melynek egy része kissé szokatlan is volt számunkra, mivel más metódusok alapján dolgoztunk korábban, de mára nagyon jól kialakult a közös munka és az együttélés is. Sok pozitív visszajelzést kapunk a városból, a külföldi katonák és családtagjaik megszervezik a szabadidejüket is, járnak különböző egyesületekben, részt vesznek a városi programokon, sőt, jellemző az is, hogy akik itt szolgáltak, visszajárnak a rendezvényeinkre, elhozzák barátaikat és családtagjaikat is - mondta el a parancsnok.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Február 19. 14:36, kedd | Helyi

Hat év alatt két és félszeresére nő az egészségügyi szakdolgozók bére

A Magyar Ápolók Napja alkalmából Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő az egészségügyi dolgozók megbecsülésének fontosságáról beszélt.

2019. Február 19. 14:14, kedd | Helyi

Betörte egy pápai ház ablakát

Garázdaság miatt indult nyomozás egy 53 éves balatonkenesei férfi ellen, a Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

2019. Február 19. 14:14, kedd | Helyi

Az idősek biztonságáért Mezőlakon

Mezőlaki idősek számára adtak otthonukban prevenciós tanácsokat a pápai rendőrök.

2019. Február 18. 11:17, hétfő | Helyi

Megújult épületrészt adtak át a városi könyvtárban

A Jókai Mór Városi Könyvtár Fapiac téri épület-együtesének udvarán álló épület újult meg és került berendezésre a Széchenyi 2020 program keretében.