Városlista
2018. szeptember 19, szerda - Vilhelmina

Hírek

2018. Szeptember 08. 13:53, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Családi nap a bázison

Családi nap a bázison

Az MH Pápa Bázisrepülőtéren dolgozók hozzátartozói vehettek részt a szombati családi napon.

A kilenc órakor megtartott ünnepélyes zászlófelvonás és megnyitó után a légierő zanakar szórakoztatta az egybegyűlteket, majd a nap egyik leglátványosabb eleme, egy Gripen vadászrepülőgép bemutatója következett.

Mivel családi napra várták az érdeklődőket, a program bővelkedett a gyermekeknek szánt elemekben. Ugrálóvár, rodeo bika, pedálos kisautó, trambulin és még számos különleges játék közül választhattak a látogatók, de természetesen megtekinthették a bázisrepülőtéren használt különleges gépeket, járműveket, vagy felülhettek a már csak bemutatási céllal felállított harci helikpterre. A hangárban bemutatták a hamarosan a Celli úti körforgalomban épülő emlékműre kerülő MiG-21-est, sőt, a gép hajtóművének metszetét is megvizsgálhatták, a technika után érdeklődők.

A programok sorában hagyományőrző bemutató és kutyás show is szerepelt, a családok legnagyobb örömére pedig a C-17-es szállítógépet is megtekinthették, igaz, csak a földön, hiszen a gép éppen egy nagyszervízen esik át.

Gangler László ezredes, a Pápai Bázisrepülőtár parancsnoka a negyedik éve megrednezésre kerülő családi nappal kapcsolatban elmondta tíz éve működnek együtt a Nehéz Légiszállító Programban részt vevő 12 állam katonáival, ennek egyik jelképe ez a családi nap is, melyben a Nehéz Légiszállító Ezred, a Nato Programiroda, a Boeing, valamint az MH Pápa Bázisrepülőtér is részt vesz. - Tíz évvel ezeletőtt számos új igénnyel jelent meg az új szervezet nálunk, melynek egy része kissé szokatlan is volt számunkra, mivel más metódusok alapján dolgoztunk korábban, de mára nagyon jól kialakult a közös munka és az együttélés is. Sok pozitív visszajelzést kapunk a városból, a külföldi katonák és családtagjaik megszervezik a szabadidejüket is, járnak különböző egyesületekben, részt vesznek a városi programokon, sőt, jellemző az is, hogy akik itt szolgáltak, visszajárnak a rendezvényeinkre, elhozzák barátaikat és családtagjaikat is - mondta el a parancsnok.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Szeptember 19. 16:43, szerda | Helyi

Autómentes nap a Fő téren

Az Autómentes Nap a társadalom környezettudatosságának erősítését célzó rendezvény.

2018. Szeptember 19. 16:29, szerda | Helyi

Elvitt egy napszemüveget a képen látható néni, a pápai rendőrség keresi

A pápai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen nő azonosításához.

2018. Szeptember 18. 18:13, kedd | Helyi

Riasztották a pápai kutató-mentő helikoptert

Az Országos Mentőszolgálat munkatársai értesítették a Magyar Honvédség légi kutató-mentő központját, mivel 2018. szeptember 17-én a kora délutáni órákban Csákberény és Csókakő között egy siklóernyős balesetet szenvedett.

2018. Szeptember 18. 16:00, kedd | Helyi

Jól halad a kastélykerítés újjáépítése

A meglehetősen rossz állapotú, vagy már nem is létező kerítés és kovácsoltvas kapu újjáépítése zajlik az Esterházy-kastély környezetében.