Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. December 10. 14:04, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Csaknem százezer forintot gyűjtöttek az erzsébetvárosiak

Csaknem százezer forintot gyűjtöttek az erzsébetvárosiak

Az Erzsébetváros Advent keretében ételfőzést és szárazsütemény vásárt tartottak a városrészben, melyek bevételét az Erzsébetvárosi Óvodának adták át.

Az első alkalommal megrendezett, hagyományteremtő szándékkal létrehozott programon felállították Erzsébetváros karácsonyfáját, melyre mindenki hozhatott magával egy-egy díszt, így szombat délelőtt a városrész lakói közösen változtatták át a fenyőt, karácsonyfává. Venczel Csaba önkormányzati képviselő ebéd utáni köszöntőjében elmondta, bízik benne, hogy az idei alkalom csak a kezdet és hagyományt tudnak teremteni az Erzsébetvárosban. - Ennek a programnak nincs kiadási oldala, csak bevételi. Bevétel az adomány és bevétel az a szeretet is, amit innen hazaviszünk - fogalmazott a városrész képviselője.

Papp András, a program ötletgazdája köszönetet mondott mindenkinek, aki hozzájárult az alkalom sikeréhez, majd átnyújtotta az adományt tartalmazó üveget Petri Lászlóné óvodavezetőnek, aki szintén megköszönte a segítséget hozzátéve, a pénzt karácsonyi ajándékok vásárlására fogják fordítani.

Az ételfőzésből és a sütemény vásárból befolyt adomány mértéke megközelíti a százezer forintot, sőt, az alkalmon egy nagyvállalat képviselője további adományokat helyezett kilátásba, mellyel segítenék az Erzsébetvárosi Óvodát.

Az adventi programon részt vett Kovács Zoltán államtitkár is. A kezdeményezéssel kapcsolatban elmondta, így az ünnep közeledtével még inkább felértékelődik a segítségnyújtás, így nagyon szép elgondolásnak tartja azt. Kiemelte a program közösségformáló erejét, röviden úgy fogalmazott: az Erzsébetvárosi Advent jót tesz a lelkeknek.

Unger Tamás alpolgármester annyit tett hozzá az elmondottakhoz, hogy meglátása szerint még mindig sokkal többet beszélünk a jótékonykodásról, mint amennyit teszünk érte. - Ez a mai nap megmutatja, hogy nem is olyan nehéz egy gondolatot végigvinni. Nagyon becsülöm azokat az embereket, akik ilyen gondolkodásmóddal és ilyen kitartással rendelkeznek - mondta el az alpolgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék