Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Június 12. 10:40, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Bőven adott munkát a tűzoltóknak a vasárnapi esőzés Pápán és környékén

Bőven adott munkát a tűzoltóknak a vasárnapi esőzés Pápán és környékén

Pápán hét helyszínen is a felgyűlt esővíz okozott problémát. A víz udvarokban, pincékben gyűlt fel, lépcsőházakba tört be - tudtuk meg Csondor Henriettától, a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől.

A pápai hivatásos egységek mellett két esetben a pápai önkéntes tűzoltók végezték a víz eltávolítását szivattyúval. A város Kert utcájában a hivatásosok és az önkéntesek egymás munkáját segítve, négy szivattyút működtetve védték a lakóépületeket és szüntették meg a forgalmi akadályt. Nagygyimóton és Egyházaskeszőn is a nagy mennyiségű csapadék miatt kellett beavatkozni. Előbbi helyszínen a pápai hivatásosok, utóbbin az egyházaskeszői önkéntesek végezték a kárfelszámolást.

Szentkirályszabadján, Bakonybél közelében és Pápán is kidőlt fák nehezítették a közlekedést. A veszprémi hivatásos, a zirci önkormányzati és Pápa hivatásos egységének adtak munkát a növények.

Balatonakarattyán csőtörés következtében állt egy pincében hatvan centi magasan a víz. A balatonfűzfői hivatásos egység avatkozott be.

A hajmáskéri Kossuth utca egyik ikerházi lakásában a falburkolatban lévő vezeték, illetve paplan izzott. A pétfürdői hivatásos egységek kiérkezése előtt a helyszínen tartózkodók porral oltóval megkezdték az oltást, amit az egységek egy vízsugárral fejeztek be, majd átszellőztették az épületet. Személyi sérülés nem történt. Az ingatlan lakható maradt.

(Fotók: Pápa HTP)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.