Városlista
2018. május 28, hétfő - Emil, Csanád

Hírek

2018. Május 16. 12:28, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Biztonságban két keréken

Biztonságban két keréken

A Pápa Városi Balesetmegelőzési Bizottság vezetéstechnikai képzést szervezett motorosok számára.

A szervezők 2018. május 13-án délelőtt 9 órától várták az érdeklődő motorosokat a pápai rutinpályán. A rendezvényt dr. Varga Balázs rendőr alezredes a Pápai Városi Balesetmegelőzési Bizottság ügyvezető elnöke nyitotta meg. Ezt követően a résztvevők megtekintették azt az akadálypályát, amelyet Farkas Gábor rendőr törzszászlós és Nyilasi László rendőr törzszászlós, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának munkatársai építettek fel a képzésre. A délelőtt folyamán a motorosok többek között a kikerülést, a súlypont áthelyezést, valamint a nézőpont áthelyezést gyakorolhatták a bóják között, továbbá elméleti tudásukat is próbára tehették egy motorosoknak szóló KRESZ teszt kitöltésével. A képzés végén a legeredményesebben teljesítő motorosok közlekedésbiztonsági ajándékcsomagot vehettek át.Az érdeklődők valamennyien hasznosnak tartották a délelőttöt és elmondták, hogy sok olyan gyakorlati tanáccsal lettek gazdagabbak, amelyek a jövőben hozzájárulhatnak a biztonságosabb közlekedésükhöz.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Május 27. 13:34, vasárnap | Helyi

Az első világháborúban elhunyt hősökre emlékeztek a református ótemplomban

Az első világháborúban hősi halált halt gyülekezeti tagok előtt tiszteleg az ótemplomban álló emléktábla, melyre koszorút helyeztek el a mai megemlékezésen.

2018. Május 26. 18:29, szombat | Helyi

Rembrandt-kiállítás nyílt a pápai Pannonia Reformata Múzeumban

A világhírű holland festőművész Isten ábrázolását mutatja be rézkarcokon a szombaton megnyílt tárlat.

2018. Május 25. 23:25, péntek | Helyi

Győzelemmel búcsúzott a hazai közönségtől a Perutz

Az NB III-as labdarúgó bajnokság utolsó előtti fordulójának nyitómeccsén a Pápai Perutz FC egy két tizenegyest, egy kiállítást és négy gólt hozó bajnokin győzelemmel búcsúzott erre az idényre hazai közönségétől.

2018. Május 25. 12:03, péntek | Helyi

Megnyílt a 22. Pápai Agrárexpo

Az agráriumban is a versenyképesség és a hatékonyság növelésére van szükség – mondta el nyitóbeszédében a frissen kinevezett agrárminiszter Pápán.