Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Május 16. 12:28, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Biztonságban két keréken

Biztonságban két keréken

A Pápa Városi Balesetmegelőzési Bizottság vezetéstechnikai képzést szervezett motorosok számára.

A szervezők 2018. május 13-án délelőtt 9 órától várták az érdeklődő motorosokat a pápai rutinpályán. A rendezvényt dr. Varga Balázs rendőr alezredes a Pápai Városi Balesetmegelőzési Bizottság ügyvezető elnöke nyitotta meg. Ezt követően a résztvevők megtekintették azt az akadálypályát, amelyet Farkas Gábor rendőr törzszászlós és Nyilasi László rendőr törzszászlós, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának munkatársai építettek fel a képzésre. A délelőtt folyamán a motorosok többek között a kikerülést, a súlypont áthelyezést, valamint a nézőpont áthelyezést gyakorolhatták a bóják között, továbbá elméleti tudásukat is próbára tehették egy motorosoknak szóló KRESZ teszt kitöltésével. A képzés végén a legeredményesebben teljesítő motorosok közlekedésbiztonsági ajándékcsomagot vehettek át.



Az érdeklődők valamennyien hasznosnak tartották a délelőttöt és elmondták, hogy sok olyan gyakorlati tanáccsal lettek gazdagabbak, amelyek a jövőben hozzájárulhatnak a biztonságosabb közlekedésükhöz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.

2024. Április 24. 12:46, szerda | Helyi

Dr. Czumbil Norbert nyerte a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj regionális különdíját

A jelenleg Csornán praktizáló neurológus jótékonysági célra ajánlotta fel a díjjal járó pénzjutalmat, amelyből pápai szervezet is részesült.

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.