Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Október 27. 12:57, péntek | Helyi
Forrás: Infopqpq.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Biztonságban a megemlékezés napjaiban

Biztonságban a megemlékezés napjaiban

Rendőrök, polgárőrök és közterület-felügyelők összefogásban ügyelnek a sírkertek és környezetük rendjére a Pápai Járásban.

A Pápai Rendőrkapitányság illetékességi területén mindenszentek és halottak napja alkalmából – a korábbi évek gyakorlatának megfelelően – a rendőrök a polgárőrség és a közterület-felügyelet munkatársaival működnek együtt az elhunyt szeretteinkről való méltó megemlékezés érdekében. A közös járőrszolgálatok során a temetők területén kívül külön figyelmet fordítanak az ezekhez tartozó parkolókra is, hogy az oda gépkocsival érkezők hátrahagyott járműveiket is biztonságban tudhassák.

A gépjárműlopások, illetve a járművekből történő lopások megelőzése érdekében kérjük, hogy a jármű ajtaját, az ablakokat, és a napfénytetőt mindig zárják le, mielőtt az autót elhagyják, még akkor is, ha csak rövid időre távoznak!A trükkös lopások megelőzése érdekében javasoljuk, hogy legyenek valamivel gyanakvóbbak, tartózkodóbbak és ne hagyjanak látható helyen semmilyen iratot és értéket a gépkocsiban! A csomagjaikat még rövid időre se hagyják felügyelet nélkül a síroknál sem, és a tömegközlekedési eszközön azokat úgy helyezzék el, hogy folyamatosan szem előtt tudják azt tartani!
Amennyiben észlelték, hogy bűncselekmény áldozatává váltak, haladéktalanul értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 107-es vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámok egyikén!
A megemlékezésre való tekintettel a közúti forgalom segítése érdekében a közlekedésben résztvevők fokozott rendőri jelenlétre számíthatnak 2017 októberének utolsó hetében. Kérjük, hogy legyenek körültekintőek, tartsák be a közlekedési szabályokat, ügyeljenek a gyalogosokra és kerékpárosokra, valamint fokozott figyelemmel legyenek a megnövekedett forgalomban!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.