Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Március 14. 15:00, csütörtök | Helyi
Forrás: 24.hu

Bezárják a Pápai Szakképzési Centrum egyik iskoláját

Bezárják a Pápai Szakképzési Centrum egyik iskoláját

26 milliárd forintból újul meg a fonyódligeti és a zánkai Erzsébet-tábor. A 24.hu információja szerint a fejlesztés azzal kezdődik, hogy bezárnak egy 28 éve működő iskolát.

Az Egry József Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium 1991-ben az egykori zánkai Balatoni Úttörőváros területén jött létre. Az iskola és a kollégium június 30-ig működik, azt egyelőre nem tudni, hogy a körülbelül 130-140 diák jövőre hol tanulhat majd. Információnk szerint a döntést egy rendkívüli tantestületi ülésen jelentették be a tanároknak.

Az igazgató szerdára rendkívüli szülői értekezletet hívott össze, hogy tájékoztassa a hozzátartozókat a fejleményekről. Az iskolában leginkább turisztikai szakembereket képeznek, a tanulók körülbelül 80-85 százaléka a kollégiumban lakott.

A 24.hu kereste az intézmény fenntartóját, a Pápai Szakképzési Centrumot és az Innovációs és Technológiai Minisztériumot is, de egyelőre nem kaptak válaszokat.

A diákok kiállnak az iskolájuk mellett. Egyikük a facebookon írt egy posztot, melyben arra kéri az embereket, hogy osszák meg az iskola bezárásának hírét, ezzel is reményt adva nekik, hogy megmenthetik szeretett iskolájukat.

"Nagyon nagy kéréssel fordulnék hozzátok.. az a helyzet hogy Zánkára járok iskolába, és itt vagyok kollégista is... tegnap tudtuk meg a hírt miszerint 2020-tól bezárják az iskolát, nem törődve sem az itt tanulókkal, sem az itt tanítókkal.. közel 160 diák jövőképét rombolják le, csak mert több turistát szeretnének az Erzsébet táborba és újításokat terveznek.. több tanár is munkanélkülivé válik. Egy tollvonással meg akarják ezt az egészet szüntetni, mellesleg őket nem érdekli hogy az itt tanulók hol fogják befejezni a tanulmányaikat..

Nekünk ez a második otthonunk. A tanárok és a diákok is úgy tekintenek erre a közösségre mint ha egy nagy család lenne.. ezt azzal is kifejezik a számunkra hogy bármilyen körülmények között segítséget nyújtanak és próbálnak jó útra terelni miket.. a kollégiumi nevelőink is családtagjukként gondoskodnak rólunk és rendre nevelnek..
Sok mindent nem tudunk tenni az iskoláért, mi mégse tudunk ölbetett kézzel ülni és nézni ahogy tönkreteszik a jövőnk.. Tudom, ti se tudjátok megváltani a világot de szeretnénk ha minél több emberhez eljutna hogy mit akarnak művelni velünk.. mert minél több emberhez eljut ez a hír, annál több remény fűz minket ahhoz, hogy megmenthessük szeretett iskolánkat.."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.