Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. Május 17. 09:20, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Besurrant adorjánházi otthonába és elvitt fél millió forintot a matrac alól

Besurrant adorjánházi otthonába és elvitt fél millió forintot a matrac alól

Az illető nem zárta be a családi ház bejárati ajtaját.

Elmúlt napokban tett feljelentést egy adorjánházai lakos ismeretlen személlyel szemben, aki a délután folyamán a településen lévő, kulccsal nem zárt állapotban lévő családi házába bement, a szobákat felforgatva a matrac alá rejtett félmillió forintot eltulajdonította. Az ügyben lopás miatt indult eljárás.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság tanácsai:

A tolvajok nemcsak éjszaka dolgozatnak, és még olyan helyekről, és olyan körülmények között is kárt okozhatnak, amire nem is gondolnánk. Ezért napközben és este is figyelni kell vagyontárgyaink biztonságára. Kimondottan figyeljünk arra, hogy lakásunk ajtaját, kertkapunkat napközben is tartsuk zárva, még, akkor is, ha otthon tartózkodunk. Az elkövetők kihasználhatják óvatlanságunkat vagy, hogy a lakás másik helyiségében vagyunk éppen. Külterületen lévő házunk, vagy tárolóépületeink biztonságát növeljük kamera- és riasztó felszerelésével!

Ezek megakadályozása érdekében a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság az alábbi tanácsok megfogadását kéri a lakosságtól:

• A ház ablakait, melléképületeit tartsa zárva amennyiben elmegy otthonról, vagy nem tartózkodik az adott helyiségben! A kapu, bejárati ajtó zárjában soha ne hagyja benn a kulcsot! Otthonának kulcsait ne rejtse el az ajtó közelében, az elkövetők ismerik a „dugi” helyeket!

• Ne tartson otthonában nagyobb mennyiségű készpénzt!

• Az értékekeit ne hagyja elől, zárja el, lehetőleg lemez- vagy pénzkazettákba!

• Legyen jó viszonyban szomszédjaival, ha Ön is figyelmet szentel nekik, ők is jobban fognak figyelni, ha segítségre volna szüksége.

• Amennyiben anyagi lehetőségei megengedik, egészítse ki a lakás védelmét egy elektromos érzékelő-riasztó berendezéssel, mely a nap 24 órájában jelzést ad esetlegesen valamely vagyonvédelmi cég felügyeleti pontjára!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.