Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Augusztus 14. 15:19, hétfő | Sport

Bernd Storck: Mintha Magyarországon megállt volna az idő

Bernd Storck: Mintha Magyarországon megállt volna az idő

A szövetségi kapitány az Andorrától elszenvedett sokkoló vereségről is beszélt, de szót ejtett a jövőről is. Újra megerősítené a védelmet.

Storck szerint több összetevő eredménye volt a júniusi vereség:

  • alapemberek hiányoztak az akkori csapatból
  • őket csak nemzetközi rutinnal nem rendelkező fiatalokkal tudta pótolni
  • ráadásul kényszerből több fiatalt kellett játszania, mint amennyit szeretett volna
  • a játékstíluson is változtatott, mert szereti, ha az ő csapata dönti el, mi történik a labdával, de szétesett a védelem, és ebből jöttek a gólok például az Oroszország elleni meccsen is.

A kapitány a Dárdai Pál által megformált védekezők csapathoz térne vissza, mely a gyengébbnek tartott Feröer szigetek ellen úgy nyert 1:0-ra, hogy kevesebbet birtokolta a labdát.

Visszatérünk az alapokhoz, a védekezéshez, és abból kell gólokat szerezni, ahogyan azt az Eb-n is tettük. Itt mindenképpen változtatnunk kell– mondta a kapitány.
Storck szót ejtett az elég messze játszó légiósokról, a Kínában szereplő Guzmics Richárdról, Elek Ákosról, illetve a Kazahsztánba igazolt Kleinheisler Lászlóról is, akiknek elmondta, hogy a korábbinál profibb módon kell készülniük, hogy a hosszabb, öt-hat órás vagy annál is több utazás ellenére is készen álljanak a válogatott meccsekre.
Szóba került a nemzetközi átigazolási piac és Neymar rekordot jelentő 222 millió eurós transzfere is – Storck szerint csak a pénz nem garancia a sikerre, sokkal fontosabb a tudatos igazolási politika.
Az egyik kedvenc csapatom a Borussia Dortmund, ahol kevesebb pénzből is sikeresek tudnak lenni, és szeretem a játékukat. Játékban egyébként a Liverpool is közel áll hozzám, és a Chelsea tavalyi produkciója is lenyűgözött. Ezektől a kluboktól tanulni kell, innovatívnak lenni és haladni a korral, és az az igazság, hogy itt elég messze vagyunk ettől a szinttől, ami nagy kár, sajnos néha az az érzésem, hogy Magyarországon megállt az idő.

Sport1 hétfő esti adása és index.hu tudósítása nyomán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.