Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Január 23. 14:11, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu, Pápa-ma.hu

Bemutatták Iványi Balázs mesekönyvét

Bemutatták Iványi Balázs mesekönyvét

Zanzafixszel, a kétbalkezes varázslóval a gyerekek már korábban is találkozhattak a Dé-Mol Színtársulat előadásain.

Iványi Balázs, a társulat tagja a történetet mesekönyvben is megjelentette nemrégiben. A könyv a Jókai Mór Városi Könyvtár segítségével jelenhetett meg karácsony előtt. A kötetben található színes illusztrációk Drabant András keze munkáját dicsérik. A Jókai Mór Városi Könyvtárban tartott könyvbemutatón dr. Hermann István könyvtárigazgató beszélgetett Iványi Balázzsal, a kötet szerzőjével.

Mint mondta, a Zanazafix meséi eredetileg a Dé-Mol Színtársulat számára íródtak, mely e műveket folyamatosan műsorán tartja. Zanzafix egy, a gyerekek által szerethető figura, ezért gondolta, hogy kézzel fogható formában is megjelenteti.

Az író és a csapat azon elhatározása, hogy optimizmust és jókedvet adjon, sokszor csal boldog mosolyokat a gyerekek, a szülők és nagyszülők arcára.
-A Zanzafix, a kétbalkezes varázsló című könyv három részből áll, a Vándor vitéz, Az elvarázsolt erdő és A megbűvölt patak címet viselik az egyes mesék. Az első részben az emberekkel keveredik összetűzésbe a varázsló, aki a második és harmadik fejezetben az erdő lakóival gonoszkodik, incselkedik. Zanzafix akaratos varázsló, aki figyelmetlen is egyben, ezért sokszor elrontja a varázslatait. Az írott formában megjelent mesék természetesen kicsit eltérnek az előadások szövegétől, sokkal inkább olvasmányosak a történetek – mondta a szerző, aki maga is szereplője a meséknek.
Iványi Balázstól megtudtuk, jelenleg A megbűvölt patak című mesét állítják színpadra.
A bemutató végén a szerző dedikálta a megvásárolt köteteket.
A programot mesebemutató is színesítette a gyerekek legnagyobb örömére.

Fotó: Papa-ma.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék