Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2015. November 09. 10:05, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Bemutatták a jövő évi Pápa falinaptárt

Bemutatták a jövő évi Pápa falinaptárt

Pápa város jövő évi falinaptára hamarosan kapható lesz a város több könyvesboltjában, a népművészeti boltban, illetve a városi könyvtárban. Idén is régi képeslapok díszítik a kalendáriumot.

Az év végéhez közeledve jó szókásához híven ezúttal is elkészítette a jövő évi falinaptárát a Jókai Mór Városi Könyvtár, melyet dr. Áldozó Tamás polgármester ésdr. Hermann István könyvtárigazgató mutattak be ma délelőtt. A már megszokottnak mondható formában, régi pápai és környékbeli települések képeslapjai illusztrálják a kiadványt. A könyvtár saját képeslapjain kívül gyűjtők is segítetséget nyújtottak a naptár kialakításában - tudtuk meg Hermann Istvántól.

Áldozó Tamás üdvözölte a könyvtár kiadványát és rávilágított a kalendárium értékére. Mint mondta, Pápa és a környékbeli települések a 60-as, 70-es években rengeteget veszítettek saját arcukból, hiszen régi épületek sokaságát bontották le, jószerivel csak a templomok maradtak meg egyes falvakban. Az jövő évi naptárban is szembesülhetünk azzal, hogy ezeknek a településeknek markáns, sajátos arcuk volt - fogalmazott a városvezető, hozzátéve, talán a legnagyobb szívvfájdalom a Marcaltői Esterházy-kastély eltüntetése.

A naptár 1100 forintos áron kapható.

Címkék: naptár, pápa naptár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 16:52, szerda | Helyi

Három polgármesterjelölt indul teljes csapattal az önkormányzati választáson

Áldozó Tamás (Fidesz-KDNP), Grőber Attila (Élhető, Gyarapodó Városért Egyesület és 6 ellenzéki párt) és Marton Sándor (Mi Hazánk Mozgalom) mögött áll 10-10 ember, akik indulnak az egyéni választókerületekben.

2024. Május 08. 15:30, szerda | Helyi

Így képzik a járőrkutyákat a pápai katonák - Videó!

Közös kiképzést tartottak a napokban Pápán, az MH 47. Bázisrepülőtér és az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár járőrkutya vezetői.

2024. Május 07. 15:47, kedd | Helyi

NATO hadgyakorlat egyik központja a pápai légibázis

A Swift Response a Steadfast Defender 2024 részgyakorlata, amely a NATO szövetség keleti térségét helyezi középpontba.

2024. Május 07. 15:22, kedd | Helyi

Méhlegelőt alakítanak ki Pápán

A Városfejlesztő Kft. munkatársai a Külső-Várkertben telepítenek valódi méhlegelőt.