Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Május 25. 13:02, csütörtök | Bulvár
Forrás: mti - fotó:facebook.com/beatrice

Beatrice-musical is az Újszínház következő évadának műsorán

Beatrice-musical is az Újszínház következő évadának műsorán

A Beatrice zenekarról szóló musicalt, Kulcsár Lajos Zserbótangó című tragikomédiáját és Herczeg Ferenc Bizánc című színművét mutatja be az Újszínház a 2017/2018-as évadban.

A két nyugállományba vonult színésznő történetét elmesélő Zserbótangó októbertől látható a teátrum kamaraszínpadán, Falussy Lilla Ricse, Ricse, Beatrice című musicaljét november-december fordulóján mutatják be. Herczeg Ferenc Konstantinápoly bukásáról szóló darabját pedig 2018 februárjában tűzik műsorra - mondta el az Újszínház csütörtöki évadismertető sajtótájékoztatóján Dörner György igazgató.

Mint elárulta, az általa rendezett Zserbótangóban két színésznő (Esztergályos Cecília és Tordai Teri) nem kerül be a színészotthonba, ezért közös albérletbe kényszerülnek egy főbérlővel (Bordán Irén). Esztergályos Cecília felidézte, hogy 1966-ban találkoztak először Tordai Terivel, aki hozzátette: a színfalak mögött a színésznők gyakran kritizálják egymást, de mikor a megélhetési kérdésekről van szó, a szakma mégis összetart.

Falussy Lilla Ricse, Ricse, Beatrice című musicaljét Bozsogi János viszi színpadra. A rendező felidézte, hogy régóta ismerik egymást Nagy Feróval, ami kezdetben nehézségnek tűnt, Falussy Lilla könyve azonban eloszlatott minden kétséget. A Beatrice történetéről szóló darabban a múlt rendszer emblematikus figurái, mások mellett Erdős Péter alakja is megjelenik a színpadon, ahol a zenekar tagjait az Újszínház művészei alakítják, de Nagy Feróék is szerepelnek az előadásban - számolt be Dörner György.

"Ilyen tökéletesen megírt színdarabot én még nem láttam" - szólt az igazgató az általa méltatlanul mellőzött szerzőnek tartott Herczeg Ferenc Bizánc című színművéről.

Nagy Viktor rendező szerint ma is nagy kérdés, hogy megmarad-e az európai kultúra, a kereszténység, vagy felemészti az iszlám. A darab Konstantinápoly 1453-as elestének napján játszódik, és azt vizsgálja, miért kellett elbuknia a birodalomnak.

Dörner György a 2016-os üzleti évről beszámolva közölte: 55 ezer néző vett részt 283 hazai és külső előadásukon, ami 84,6 százalékos látogatottságot jelent.

A teátrum nyáron Békéscsabán, Szarvason és Kapolcson vendégszerepel, majd szeptemberben is részt vesznek a Színházak éjszakáján, közben folytatódik az Újszínház ifjúsági programja is - mondta el Dörner György.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.