Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Augusztus 04. 08:55, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.) Fotó: Molnár Márk

Barnulás a holdfényben

Barnulás a holdfényben

Aki szerdán éjszaka a pápai Fő téren járt, és nem tudta, hogy filmforgatás zajlik, nem gondolhatott mást, mint hogy ezek a pápaiak megőrültek...

Kuri Ákos ifjú filmrendező vizsgafilmjének nagyjelenetét forgatták szerdán éjszaka a pápai Fő téren. A rendező a közösségi oldalon keresett statisztákat, akiknek nem volt más feladatuk, mint hogy napozást színleljenek a holdfényben. Kuri Ákos egy ál dokumentumfilm forgatására vállalkozott, melyben segítségére volt a Pápa Városi Televízió. A dokumentum és az ál dokumentumfilm között a különbség, hogy míg az egyiknek megtörtént esemény szolgálja az alapját, addig az utóbbi egy fikció, de stílusa megegyezik a dokumentumfilmekével. A film alapgondolata, hogy külföldi tudósok bebizonyították, hogy a holdnak vannak sugarai és éjszaka sokkal egészségesebben és jobban le lehet barnulni, mint nappal, napfényben. Ez az új trend gyorsan elterjed a világban, és szép lassan átveszi az uralmat az emberek felett.

A rendezőtől megtudtuk, dokumentumfilmként ez az első munkája, két kisjátékfilmet azonban már készített. A másod éves egyetemista elmondta, a tegnapi forgatáson az összegyűlt mintegy negyven statiszta instruálása jelentett újdonságot számára. A jelenet szempontjából örült volna, ha többen gyűlnek össze, de sikerült így is megvalósítania az elképzeléseit.Kuri Ákos köszöntetet mondott mindazoknak, akik segítségére voltak, nagy élmény volt számára a szerdai forgatás.

A visszajelzésekhez képest kevesebben jelentek meg a forgatáson, a képek így is elég abszurdak, várjuk a filmet is!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.