Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Június 22. 06:23, szerda | Helyi sport
Forrás: Napló online

Bárányos távozott - A támadó állítja: mindent megtett csapatáért

Bárányos távozott - A támadó állítja: mindent megtett csapatáért

A Vasasban folytatja pályafutását Bárányos Zsolt.

A klub hivatalosan is bejelentette, hogy a legutóbbi éveket a Lombard Pápánál töltő futballista Angyalföldön folytatja pályafutását. A labdarúgó két évre szóló szerződést kötött, és profiként már 13. alkalommal váltott klubot.

 

- Június végéig szól a szerződésem Pápán, de szóban már megegyeztem a Vasassal - jelentette ki a 35 esztendős Bárányos Zsolt, aki az idei bajnokságban a sportnapilap osztályzatai alapján messze a legjobb pápainak bizonyult, az abszolút sorrendben a 170 játékos közül a tizedik helyen végzett. - Azt gondolom, hogy én mindent megtettem a Pápáért, amit ígértem, azt betartottam, hiszen például benn maradtunk az első osztályban.

- Nem szeretnék a zsebében turkálni, de gondolom, a további együttműködés az anyagi juttatásokon múlt.

- Ugyanazt az ajánlatot kaptam a klubtól, mint az előző évben. Én ennél egy kicsivel többet szerettem volna, majd hetekig még válaszra sem méltattak. Egyébként is volt olyan érzésem, hogy nem nagyon akarták Pápán, hogy maradjak. Ekkor jött a Vasas, ahol ugyanaz a folyamat lejátszódott, de sikerrel: két különböző érdek és ajánlat ütközött, hogy a végén megegyezzenek egymással a felek. Ez történt, és a fővárosi együttesben folytatom.

- Sok kortársa nincs az első osztályban.

- Igen, ezt gyakran felemlegetik. Harmincöt éves vagyok, de a statisztika szerint a meccsenkénti beindulásaim száma a legtöbb volt, amellett, hogy tíz-tizenkét kilométert futottam. Megközelítően annyit, mint a sokkal jobb bajnokságok labdarúgói. Fizikálisan tehát nincs gondom, sőt, mivel a futball észjáték, hiszem, hogy ezen a téren sincs lemaradásom.

- Csalódott?

- Annyiban kicsit igen, hogy szerintem jó focit csináltunk Pápán. A közönség szeretett, persze az a néhány bekiabáló itt is megvolt, de ettől függetlenül nagyszerűen éreztem magam a városban. Az idén már a családom is velem lakott, nagyon sajnálom, hogy el kellett költöznöm.

 

Természetesen megkerestem Bíró Pétert is.

- Nem szeretnék túlzottan mélyen foglalkozni az üggyel - szögezte le a Lombard Pápa tulajdonosa. - Logikailag sem stimmel a dolog, hiszen lejáró szerződésű játékosnak kizárólag akkor teszünk ajánlatot, ha szeretnénk őt megtartani. A konkrét ügyről annyit: független menedzserek mondták, hogy amennyiben meghallják, amit kínáltunk, akkor szünetet kérnek és megbeszélik az ügyfelükkel, hogy azonnal írja alá szerződést, nehogy meggondolják magukat. Tehát szerintem jó üzletet köthetett volna Bárányos, ha marad. Ettől függetlenül sok sikert kívánok neki a továbbiakban. Még egy mondat: világklasszis labdarúgók futballoznak sztárklubokban idősebb korban kevesebb pénzért, mint korábban. Nincs ebben semmi extra, ráadásul hangsúlyozom: mi többet ajánlottunk Bárányosnak, mint két évvel ezelőtt.

Bárányos a magyar mezőny egyik legnagyobb vándora, pályafutása során az adatbázisok szerint ez már a 13. klubcseréje a profi világban. A Vasas alkalmazottja is volt már kétszer, korábbi együttesei sorrendben a következők voltak: Budapest Honvéd, Lommel, Ferencváros, Lommel, Budapest Honvéd, Vasas, Sopron, Vasas, REAC, Asteras Tripolis, Budapest Honvéd, Nyíregyháza, Lombard Pápa.
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -