Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

Mint ismeretes, az elmúlt napokban a pápai nyugdíjas egyesület több tagja panaszkodott arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében lakcímadatok és személyi szám egyeztetése céljából telefonon megkeresték. Baán Éva, az egyesület elnöke elmondta, az egyesület adategyeztetés céljából személyi számra semmilyen tevékenysége végzéséhez, vagy dokumentuma kezeléshez nem tart igényt.

Grőber Attila ellenzéki polgármesterjelöltet azonban megkeresték olyan egyesületi tagok, akik azt állították, hogy maga Baán Éva hívta őket telefonon, az adategyeztetés ügyében.- Történtek-e ilyen hívások az érdekvédelmi szervezet vezetőjétől? Milyen célból történtek ezek a hívások és valóban történt-e adategyeztetés. Milyen következtetés vonható le abból, hogy épp a kampány kezdetén volt szükség ilyen adategyeztetésre - tette fel kérdéseit Grőber Attila.

Baán Éva most az ügyben egy nyílt levelet juttatott el szerkesztőségünkhöz, amit változtatás nélkül közlünk:

"A Demokratikus Koalíció polgármester-jelöltje, Grőber Attila a közösségi médiában közzétett videóban szólított meg. Kérdéseket intézett hozzám; a kérdésekben nem állított semmit, csak sugallt és sejtetett. Arra kérem a Gyurcsány Ferenc pápai polgármester jelöltjét, hogy viselkedjen felelös politikusként! Amennyiben törvénysértést észlelt, forduljon a bűnüldöző szervekhez és jelentsen fel, ha pedig nem erról van szó, haladéktalanul kérjen bocsánatot!

Közismert szereplője vagyok a pápai közéletnek, tiszta a lelkiismeretem, közel nyolcvanadik életévemhez nem türöm, hogy a DK polgármester-jelöltie, Grőber Attila egyéb mondanivaló híján a Pápai Nyugdíjasok Egyesülete és az én lejáratásomból próbáljon meg politikai tökét kovácsolni.

Tanár Úr! Viselkedjen férfiként!

Pápa, 2024. április 24.

Baán Istvánné”,

A választásokkor használjuk a személyi számunkat

A személyi számot speciális esetre hagyta meg a jogalkotó, az állampolgár és az állam közjogi viszonyaiban. A választásoknál azonosítanak ezzel, illetve az ingatlannyilvántartásban szerepel.

Más intézmények azonban nem használhatják– hívta fel a figyelmet Péterfalvi Attila szakértő korábban az Infostartnak. Máshol ugyanis csupán a természetes azonosítókat – név, születési hely, anyja neve – és a személyi igazolványszámot kezelhetik.

Ha mégis elkéri a szolgáltató a személyazonosító jelet, jogellenes adatkezelésnek minősül, sőt maga az állampolgár sem adhatja ki jogosulatlan félnek.

Baán Éva és a nyugdíjas egyesület számos tagja rendszeresen részt vesznek a Fidesz különböző rendezvényein, így volt ez a csütörtöki kampánynyitó rendezvényen is, amelyen bemutatták a Fidesz-KDNP képviselőjelöltjeit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 12:04, vasárnap | Helyi

Legyőzte a bajnokság favoritját a Perutz!

Hátrányból fordítva, egy sokáig emlékezetes találkozón 2-1 arányban legyőzte a címvédő, első helyen álló Úrkút együttesét a Perutz!

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.

2024. Május 04. 09:21, szombat | Helyi

Harcászati gyakorlat miatt fokozott légi és közúti forgalomra kell számítani Pápa térségében

Többnemzeti harcászati gyakorlat zajlik a pápai légibázison.

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.