Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Július 06. 20:56, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa-ma.hu

Az utolsó szakaszon dolgoznak a Kilencedik utcai járdán

Az utolsó szakaszon dolgoznak a Kilencedik utcai járdán

Május elején kezdte és július közepére befejezi a Kilencedik utcai járdafelújítást a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. kivitelezői csoportja.

A munkálatok már az utolsó szakaszon, az Aradi és a Gróf úti kereszteződés között zajlanak - tudtuk meg a mai bejáráson Rádi Róberttől, a kivitelező cég ügyvezetőjétől.

A járdafelújítás az utca mindkét oldalát érinti 741 méter hosszan, az új járdafelület nagysága megközelíti a 900 négyzetmétert. A korábbi járdaépítéseknél használt anyagokkal dolgoznak itt is, a szürke kerti szegéllyel határolt gyalogosfelületeken obszidián és antracit térkő burkoló borítja az új alappal készülő járdákat.
-Jelenleg az utolsó, egyben legrövidebb szakaszon dolgoznak munkatársaink, az utca egyik oldalán a tükörkészítés folyik, a másik oldalon pedig már a térkő lerakásához készítik elő a területet - ismertette a most folyó munkafázist az ügyvezető.

A munkálatok kora ebéd után, a legnagyobb forróságban is folytak, ottjártunkkor egy lakó üdítővel kínálta az építőket. Mint megtudtuk, ez nem egyedi eset, az itt élők ily módon is kifejezik köszönetüket a megújuló járdáért. Erdélyi Dánielné, aki a frissítőt hozta, csak ennyit mondott kérdésünkre: megérdemlik, jól dolgoznak ebben a melegben. A kedves asszony reggel kávéval is várja a munkásokat, annyira örül, hogy ebben az utcában is biztonságos, szép járda épül.
-1958 óta lakom itt, azóta nem volt járdafelújítás. Most már olyan rossz és veszélyes állapotban volt, hogy nagyon örültünk, amikor megtudtuk, hogy itt is új járdát építenek - mondta el kérdésünkre.

A Kilencedik utca az ötödik a tókerti utcák sorában, ahol járdafelújítás zajlik, a város egészének vonatkozásában pedig a tizenhetedik. A munkálatok 2015 óta zajlanak az Eszterházy Ferenc Terv keretében. Ebben az utcában a rossz járdákhoz képest is kriminális állapotban volt a gyalogosfelület, ezen az utolsó szakaszon pedig szinte nem is volt járda - emlékeztetett a néhány hónappal ezelőtti állapotra a városvezető. Hozzátette, közlekedésbiztonsági szempontból fontos beruházás zajlik, de ez a munka az utcában lévő ingatlanoknak is a javára válik.
-A Tókertben negyvennégy utca található, ebből körülbelül harmincnak a járdája megújításra szorul. Az eddig elkészültek a leghosszabb utcák közé tartoztak, tehát, ha ebben az ütemben haladunk, négy-öt év múlva mindenütt jó minőségű, esztétikus gyalogosfelület áll a közlekedők rendelkezésére - mondta el Áldozó Tamás.

A polgármester hangsúlyozta, nemcsak a Tókert járdáira fér rá a felújítás, városszerte sok helyen van szükség ilyen munkára, az önkormányzat pedig már tervezi is a folytatást.
-Arra készülünk, hogy a Március 15. tér és a Gyurátz Ferenc utca közötti szakaszt, a Teleki utcában a Weöres iskolához vezető járdát, valamint a Kisliget és a Harmadik utca közötti gyalogosfelületet megújítsuk az idén. Ezek mindegyike intézményekhez vezető járdaszakaszt jelent - részletezte a tervezett beruházásokat. Mindezek mellett még egy nagyon fontos járdaépítés zajlik majd a városban, hiszen a Jókai utca rekonstrukciója keretében a Szalmavári dombtól a Csókáig mindkét oldalon új járdát építenek majd. Áldozó Tamás ennek kapcsán elmondta, ez a munka hosszúságát és felületét tekintve egy egész évnyi fejlesztés nagyságának felel meg, a sok közműkapcsolat, kapubejáró, parkoló kialakítás és zöldfelület rendezés miatt pedig a legbonyolultabb munkák közé fog tartozni, de bíznak abban, hogy az idei év végére ez is elkészül.

Címkék: járdaépítés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.