Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Február 25. 16:40, szombat | Belföld
Forrás: mti

Az ország több pontján égnek a tarlók, lakóházak is veszélyben vannak

Az ország több pontján égnek a tarlók, lakóházak is veszélyben vannak

Az ország több pontján, Pest, Komárom-Esztergom és Bács-Kiskun megyében is égnek a tarlók, rétek, Dabason és Tápiószecsőn lakóházak is veszélyben vannak

- közölte az országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szombaton az MTI-vel. Tájékoztatásuk szerint Pest megyében Dabas külső részén, a Bercsényi és a Kisfaludy utcák után, nagy területen ég a rét, a település hivatásos tűzoltói mellett Szigetszentmiklósról, Monorról és a fővárosból hivatásos, míg Délegyházáról önkéntes tűzoltói segítség is elindult a helyszínre. A tűz lakóházakat és egy tehenészetet is veszélyeztet.

Tápiószecső külterületén 20-25 hektáron ég a tarló, a lángok az erdőt és lakóházakat is veszélyeztetnek. Nagykátáról, Monorról, Hatvanból érkeztek tűzoltók, hogy elfojtsák a tüzet. A terület melletti vasúti szakaszon a vonatok csökkentett sebességgel közlekednek.

Bács-Kiskun megyében Kiskunfélegyháza tanyasi külterületén több hektáron ég a gaz és az avar, a tűz húsz-huszonöt körbálát is elért, a tanyákat is veszélyezteti. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal oltják a lángokat.

A Komárom-Esztergom megyei Bajóton 10 hektáron ég a fás, bokros avar a Bánk bán tér feletti területen, míg a Dobozi Mihály út végén két hektáron gyulladt meg az avar. Bajnáról, Esztergomból és Tatabányáról érkeztek hivatásos tűzoltók, hogy megfékezzék a lángokat.

Címkék: tűz, tűzoltó, tarló

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő