Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2022. Október 25. 08:30, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Az Ön autója felkészült a télre?

Az Ön autója felkészült a télre?

A pápai rendőrök a gépjárművek téli közlekedésre történő felkészültségét ellenőrizték és hasznos tanácsokat is adtak a sofőröknek.

A baleset-megelőzési célú akciónak 2022. október 20-án délután a pápai TESCO áruház adott otthont. A hipermarket parkolójában felállított rendőrségi standot felkereső gépjárművezetőknek lehetőségük nyílt arra, hogy a Pápai Rendőrkapitányság munkatársai megállapítsák az autójukban levő fagyálló folyadék fokát és ellenőrizzék a keréknyomást, a szélvédőtartály feltöltöttségét, valamint a világító és fényjelző berendezések működőképességét. Az átvizsgálást követően a sofőrök egy közlekedésbiztonsági tesztet is kitöltöttek, majd a TESCO áruház ajándékaként fagyálló folyadékot, jégoldót vagy jégkaparót, a Veszprém Megyei Balesetmegelőzési Bizottság jóvoltából pedig láthatóságot segítő kiegészítőket vehettek át a rendőröktől.

Az ellenőrzés alatt az egyenruhások felhívták az autók tulajdonosainak figyelmét arra, hogy a téli gumiabroncs használata már 7 Celsius fok alatt ajánlott, ugyanis a nyári gumihoz képest a téli abroncs barázdái mélyebbek és a bemetszések száma is több, ezáltal jobb tapadást biztosítanak a havas, latyakos úton. Továbbá a rendőrök az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság által 2022. október 17-én útnak indított „Látni és látszani 2022” kampányról is tájékoztatást adtak a résztvevőknek, amelynek keretében a gépjárművezetők az akcióban regisztrált szervizekben ingyenesen nézethetik át az autójuk láthatóságát segítő berendezéseit az ablaktörlő lapáttól az index lámpáig, valamint ugyancsak térítésmentesen ellenőriztethetik a látásukat az akcióhoz csatlakozó optikákban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.