Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2018. Január 23. 13:11, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Az MSZP mellett a DK és a PM is beáll Gőgös Zoltán mögé

Az MSZP mellett a DK és a PM is beáll Gőgös Zoltán mögé

Közös jelöltet indít Pápán a Magyar Szocialista Párt, a Demokratikus Koalíció és a Párbeszéd Magyarországért - jelentették be ma délelőtt. További pártokkal való együttműködést sem zárnak ki, kivéve a Jobbikot.

A három párt helyi elnöke, Németh Kálmán (PM), Dombó László (DK), Grőber Attila (MSZP), valamint Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő közös sajtótájékoztatón jelentette be együttműködésüket. Grőber Attila elmondta, az áprilisi választásokra az MSZP szövetséget kötött a PM-el és a DK-val. - Ebből is látható, hogy a demokratikus ellenzéki oldal nyitott az ilyen típusú együttműködésekre. Az MSZP a centrumban, szervezőként szeretne szerepet vállalni, mindenkit várunk, de kizárólag a kölcsönösség alapján - fogalmazott a szocialisták helyi szervezetének elnöke hozzátéve, közösek a céljaik. A politikus szerint meghatározó lesz az áprilisi választás, melyen értékrendek között fogunk választani. - Arról döntünk, hogy véget vetünk-e Magyarországon a fordított reformkornak, ahol új kiváltságok és új kiváltságosok születnek - tette hozzá Grőber Attila, majd megnevezte a három párt közös képviselőjelöltjét, Gőgös Zoltánt.

Gőgös Zoltán úgy fogalmazott, hogy célja, hogy Pápa környéke visszataláljon arra az útra, ahonnan a rendszerváltás után intenzíven letért. Büszke a kormányzatban eltöltött nyolc éves munkájára, mely alatt számos fejlesztés valósult meg Pápa környékén. Gőgös Zoltán szerint is komoly tétje van a választásoknak. - Mi azt szeretnénk, ha illiberális áldemokrácia helyett szociális demokrácia valósulna meg Magyarországon, mely tudomásul veszi a piacgazdaság alapértékeit, tiszteletben tartja a szabadságjogokat és nem hagyja azokat az embereket sem magára, akiken a piaci környezet segíteni nem tud. Jelenleg nagyjából három millió ilyen ember van Magyarországon - fogalmazott a képviselőjelölt hozzátéve, céljuk az is, hogy a külföldre származottakat is hazacsábítsák.

- Szembesíteni fogjuk ezt a hatalmat a hibáival és a bűneivel, én pedig be fogom mutatni ebben a két hónapban, hogy mit gondolok arról, hogy hogyan lehetne a mai helyzeten javítani - mondta Gőgös Zoltán, két példán át szemléltetve filozófiáját. Egyrészt véleménye szerint nem lehet éhező ember abban az országban, amely a lakosságszámának két-háromszorosának ellátására képes, és nem fagyhatnak meg emberek a saját otthonukban egy olyan országban, amely több mint egymillió hektár állami erdővel rendelkezik.

Kérdésünkre Grőber Attila elmondta, véleménye szerint a Jobbik nem tartozik azon politikai közösségek közé, amelyekkel együttműködést kívánnának helyben vállalni. - Ahhoz én nem kellek - fogalmazott Grőber Attila, melyhez Gőgös Zoltán annyit tett hozzá, hogy "én sem". A szocialisták elnöke még annyit elmondott, a Jobbiknak van egy olyan lehetősége az Orbán kormány megbuktatására, hogy ne indítson jelöltet. Az Együttel való együttműködésre ugyanakkor nyitott az MSZP helyi szervezete.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.

2024. Május 02. 15:04, csütörtök | Helyi

Unger Tamás: Költséghatékonyabb alvállalkozókkal végeztetni a zöld területek gondozását

Az alpolgármester Grőber Attila ellenzéki polgármesterjelölt kritikáira reagált, amelyeket a zöld területek gondozásával kapcsolatban fogalmazott meg.

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.