Városlista
2019. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2019. Február 19. 14:14, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Az idősek biztonságáért Mezőlakon

Az idősek biztonságáért Mezőlakon

Mezőlaki idősek számára adtak otthonukban prevenciós tanácsokat a pápai rendőrök.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai – a helyi Polgármesteri Hivatal szociális ügyintézőjének kíséretében – mezőlaki időseket látogattak meg otthonaikban 2019. február 18-án délelőtt. A személyes beszélgetés során a rendőrök felhívták a szépkorúak figyelmét arra, hogy az utcakaput és a bejárati ajtót még napközben is tartsák zárva és csengetésre automatikusan ne nyissanak ajtót, előbb győződjenek meg arról, hogy ki kér bebocsátást. Hangsúlyozták, hogy idegent lehetőség szerint ne engedjenek be az udvarukba és a lakásukba. A látogatás alkalmával a körzeti megbízott arra is kérte az időseket, hogy házalóktól ne vásároljanak, mert az így árusított termékek gyakorta rossz minőségűek és garancia sem vonatkozik rájuk, valamint ne vegyenek részt az ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatoknak álcázott termékbemutatókon sem.

A rendőrök ezenkívül tájékoztatták a nyugdíjasokat az ingyenesen hívható 112-es segélyhívó szám rendeltetésszerű használatáról, valamint a betörések, az alkalmi lopások, a bankkártyával történő visszaélések és a trükkös lopások megelőzését szolgáló bűnmegelőzési kiadványokat adtak át számukra.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 23. 20:05, csütörtök | Helyi

Villanyoszlopnak csapódott egy autó a Várkert úton

Az ütközés következtében az oszlop kettétört.

2019. Május 23. 18:06, csütörtök | Helyi

Várkertfürdő utalványt ért a Bikini

Azt kellett megtippelni, hogy melyik zenekar fogja helyettesíteni a betegeskedő Demjén Ferencet.

2019. Május 23. 16:45, csütörtök | Helyi

Jobbik: A jégpálya és a Fő tér példák arra, hogyan nem szabad elkölteni az uniós pénzeket

Süle Zsolt a Fő téri jégpálya és a téren átvezető útszakasz kapcsán beszélt arról, hogy szerinte a pápai városvezetés helyenként nem megfelelően költi el az európai uniótól kapott pénzeket.

2019. Május 23. 16:10, csütörtök | Helyi

Gyermeknapon és majálison is várja a gyermekeket a rendőrség

A Pápai Rendőrkapitányság bűn- és baleset-megelőzési programokkal, kerékpár regisztrációval, valamint toborzással várja az érdeklődőket több hétvégi rendezvényen is.