Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Február 03. 11:13, vasárnap | Helyi
Forrás: Cikk: Szalóky Zsolt

Az időben kiszállított étel ára

Az időben kiszállított étel ára

Ételszállító cég autója okozta a balesetet, melyben életét vesztette egy gyalogos szombaton este.

Nem kevés ételkiszállítással foglalkozó cég működik Pápán, számuk a tizet is meghaladja. Egy-egy cég több autóval is rendelkezik, így a futárok jelenléte folyamatos a város útjain. Talán nincs is olyan közlekedő, aki ne találkozott volna siető futárral. Az elmúlt években sajnos több baleset is történt, melyeknek résztvevője volt valamelyik kiszállítós cég egyik járműve. Ami ennél is szörnyűbb, hogy szombaton este megtörtént a tragédia. Futár gázolt gyalogost, méghozzá a zebrán. A 65 éves járókelő életét vesztette. Tragédia ez mindenki számára, az elhunyt családtagjainak legfőképp, de minden bizonnyal annak a sofőrnek is, aki nagyot hibázott és ez a végzetes hiba egy ember életébe került.

Ahogy az lenni szokott minden megrázó esemény után, sokan gondolták úgy, hogy meg kell nyilatkozniuk a közösségi médiában. Volt, aki részvétet nyilvánított, de voltak olyanok is, akik az ételfutárok ellen fordultak, mondván: meglett a száguldozásuk ára. A baleset körülményeit nem ismerjük így azt sem tudjuk, gyorsan ment-e a sofőr a végzetes estén. Ha így volt, ha nem, az éremnek két oldala van.

Nem szeretnénk mosdatni senkit sem, ugyanakkor a kommenteket olvasva megfogalmazodott bennünk a kérdés: mire ez a nagy sietség? Szintén a facebook-on találkozni szinte heti rendszerességgel olyan bejegyzésekkel, amelyekben az ételkiszállítók munkáját kritizálják, sok esetben a rendeléstől a kiszállításig tartó várakozási időt sokallva. Adott a lehetőség mind a facebook-on, mind pedig a google keresőjében pontozni, osztályozni ezeket a cégeket és bizony mindig vannak olyanok, akik kicsivel hosszabb várakozási időért 1 csillaggal "jutalmazzák" az egyes cégeket, az átlag pontszám csökkenése pedig a rendelések visszaesését, a bevétel csökkenését eredményezheti. Ha a vendég nem elégedett a szolgáltatással, akkor legközelebb nem rendel, vagy rendel máshonnan. Így működik és mindig is így működött a vendéglátás. Az utcán pedig megy a verseny értünk, vásárlókért.

Ezzel nem mást szeretnénk mondani, kedves olvasók és kommentelők, csak annyit: amikor a pizzátokra vártok, gondoljatok arra, hogy azokban a percekben lehetséges, hogy a futár kezében több tucat cím is van és mindenki szeretné fél-egy órán belül az asztalán látni az ételét. Ez pedig sietség nélkül nem fog menni. Legyünk tehát kicsit türelmesebbek és megértőbbek.Várjunk inkább kicsivel többet!

Az időben kiszállított étel ára semmilyen körülmények között nem lehet mások testi épségének veszélyeztetése! A KRESZ mindenkire vonatkozik, ha siet valaki, ha nem!

Őszinte részvétünk az elhunyt családtagjainak!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.