Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Május 27. 13:34, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Az első világháborúban elhunyt hősökre emlékeztek a református ótemplomban

Az első világháborúban elhunyt hősökre emlékeztek a református ótemplomban

Az első világháborúban hősi halált halt gyülekezeti tagok előtt tiszteleg az ótemplomban álló emléktábla, melyre koszorút helyeztek el a mai megemlékezésen.

Rendhagyó módon a nemrégiben felújított református ótemplomban tartottak hősök napi istentiszteletet és megemlékezést vasárnap délelőtt. A Pápai Huszáregyesület és a Pápai Református Egyházközség által szervezett megemlékezésen Pusztai Boglárka szavalatát követően dr. Kovács Zoltán mondott beszédet. Az országgyűlési képviselő az ótemplomban található, hősi halált halt 61 gyülekezeti tag nevét tartalmazó emléktábla állításának történetét tárta a gyülekezet elé, valamint néhány személyes történetet ismertetett, korabeli helyi újságokból idézve.

Mint mondta, a városban szinte alig volt olyan család, amely ne lett volna személyesen érintett az első világháborúban, közel négyszáz fő hunyt el hősi halottként, ez a szám nem tartalmazza a hadifogságban, vagy hadikórházban elhunytak, sem az eltűntek számát. Világviszonylatban tíz és tizenöt millió közé teszik az első világégés áldozatainak számát - mondta Kovács Zoltán azt kívánva, hogy békében és nyugalomban éljük az életünket és ne kellje újból hősök neveit emléktáblákra vésni.

A megemlékezés az 1928-ban felállított emléktábla koszorúzásával és a Szózat hangjaival zárult.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.