Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2018. Május 04. 15:23, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa-ma.hu

Az eddigi évektől eltérő útvonalon haladnak a ballagók

Az eddigi évektől eltérő útvonalon haladnak a ballagók

A szombati ballagás útvonalát módosítani kellett a Jókai utca felújítása miatt, így a diákság egy része a Fapiac tér és a Március 15. tér érintésével halad a megújult szabadtéri színpadhoz.

Az előző éviekkel össze sem lehet hasonlítani az Esterházy-kastély főhomlokzata előtti Várdombot, a Városi Ballagás helyszínét. A terület kialakítása megtörtént, a mobil nézőtér fogadópontjait elkészítették, a lelátót felépítették és a mobil színpad is készen áll a holnapi ünnepségre. A látvány még szokatlan, de sokkal tetszetősebb a korábbinál: a kastély törtfehér homlokzata előtt igényes, kényelmes hely ígérkezik a rendezvény lebonyolításához.
-Elképzelni nehéz volt, de valami ilyesmit vártunk - mondta Áldozó Tamás a helyszínen, hozzátéve - a tervezéskor még elég hihetetlen volt, hogy a korábban megszokotthoz képest egy megújult, sokkal többet ígérő környezetet tudunk megmutatni a pápaiaknak a Várdombon. Természetesen voltak ellendrukkerek, mint minden városi ügynek, de jelenthetjük, elkészültünk.
A Várdombon még lesznek további munkálatok a teljes befejezésig, a Városi Ballagáshoz azonban ezek a kiegészítő beruházások nem szükségesek.

A polgármester elmondta, a tavalyi évhez képest is óriási a változás, de ha néhány évvel ezelőttre tekintünk vissza, amikor a kastély sárga omladozó vakolata fogadta a ballagókat, akkor elmondható, hogy tényleg majdnem minden átalakult.
-Minden megváltozott, csak az marad állandó, hogy ez az egyik legszebb pápai ünnep, melyre várjuk holnap a fiatalokat.
Mint megtudtuk a mobil nézőtér 1000 főnek tud helyet biztosítani, ennek kicsivel több mint a felét a ballagók teszik ki, a többi széken pedig a hozzátartozók foglalhatnak helyet. Ezen túl pedig a kijelölt helyeken tekinthetik meg az ünnepséget az érdeklődők.

Nemcsak a szabadtéri színház új formája lesz más a holnapi ünnepségen, a ballagók egy részének útvonala is változik az előző évekhez képest, hiszen a Jókai utca rekonstrukciója még zajlik, így azon nem haladhat végig a tömeg.
-Két középfokú oktatási intézményt - a Batthyány Lajos Mezőgazdasági Szakközépiskolát és a Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór közgazdasági Szakgimnáziumát - érint az útvonalváltozás. Ők a Csókától a Budai Nagy Antal utca-Batthyány utca-Fapiac tér-Széchenyi utca vonalon érik el a Március 15. teret, ahonnan aztán már a megszokott úton érkeznek az Esterházy-kastélyhoz - ismertette Róka Norbert, a JMSZK művelődésszervezője. Az új útvonalon is rendőrségi felvezető autó gondoskodik a menet biztonságáról.

A 11 órakor kezdődő Városi Ballagáson idén is minden intézmény képviselteti magát a műsorban, Áldozó Tamás polgármester pedig a hagyományoknak megfelelően két végzős diákot a város felnőtt polgárává avat.
Az időjárási előrejelzés szerint szombaton délelőtt változóan felhős-napos idő várható, 20 fok feletti hőmérséklettel és csapadék nélkül, így ez sem lehet akadálya a rendezvény megtartásának.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.