Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Június 01. 07:27, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu Sz.Zs., PÁPA-MA.HU

Átalakítanák a belváros forgalmi rendjét az üzlettulajdonosok

Átalakítanák a belváros forgalmi rendjét az üzlettulajdonosok

A Fő tér és a Fő utca forgalom elől való lezárása következtében jelentősen csökkent a belvárosi üzletek forgalma, ezért levelet írtak az önkormányzatnak. Azt kérik, a Fő utcát és a Plébánia sort nyissák meg az autósoknak.

Hétfőn délután, a képviselő-testület ülését követően közmeghallgatást tartottak a Városházán a Belváros közlekedéséről és parkolási rendjéről.

A közmeghallgatáson dr. Áldozó Tamás polgármester elmondta, a Belváros forgalmi rendjével kapcsolatban az érintett területeken tevékenykedő vállalkozások tulajdonosai, vezetői levelet juttattak el az önkormányzathoz, melyben a Belváros forgalom elől elzárt utcáinak megnyitását kérték.
A megjelenteknek Molnár István, a Városfejlesztési Osztály vezetője adott tájékoztatást a Belváros utcáinak és az ottani forgalom rendjének kialakulásáról, változásairól, a jelenlegi szabályozásról és a parkolási lehetőségekről.

A beadványt aláíró vállalkozók képviseletében többek közt Böröczky Jenő, Véghy András, Marton György, Stileth Nikoletta és Joó Tamás mondták el véleményüket, hangsúlyozva, a forgalom kitiltását követően a Fő utca közelében működő üzletek, vállalkozások forgalma érezhetően csökkent. A vállalkozók azt kérik az önkormányzattól, hogy vizsgálják meg a Fő utca forgalom előtti újbóli megnyitásának lehetőségét az üzletek működésének segítése, az épületek rendeltetésszerű használata és a turisták közlekedésének megkönnyítése érdekében.

A képviselőtestület tagjai közül Grőber Attila feltette a kérdést, ha az ételfutárok behajthatnak a Fő utcára, akkor az itt élők és dolgozók miért nem tehetik meg mindezt? Majd hangsúlyozta, ő támogatja a gondolatot, hogy a történelmi belváros forgalmi szempontból védett terület legyen.

Dr. Hermann István úgy fogalmazott, a történelmi városrészek védelme valamennyi városlakó alapvető érdeke. A Fő téren való átmenő forgalom visszaállítását nem támogatja, ugyanakkor a Fő utcára való behajtás gondolatát egy meghatározott rend szerint el tudja fogadni.

Süle Zsolt a témával kapcsolatban elmondta, nagyon fontos dolog a történelmi belváros védelme, ugyanakkor az is lényeges, hogy az itt működő vállalkozások prosperáljanak. Ezért kompromisszumos megoldást kellene találni a problémára, de a pápai emberek jövedelmi helyzetét ismerve nem biztos abban, hogy a belvárosi kereskedők problémáját megoldaná a Plébánia sor forgalom előtti megnyitása.

Az érintett terület képviselőjeként dr. Péntek Árpád rámutatott, a Fő utcán áthaladó nagy gépjármű forgalom jelentősen zavarta a környéken élőket, ami miatt korábban nagyon sok megkeresést kapott. Maga is látja, hogy a belvárosi kereskedőknek, vendéglátósoknak problémát okoz a jelenlegi forgalomkorlátozás, ezért mindenképpen úgy gondolja, hogy valahogyan meg kell találni a kompromisszumos megoldást a behajtás engedélyezésére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.