Városlista
2018. november 19, hétfő - Erzsébet

Hírek

2018. November 08. 16:42, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Átadták a város második ingyenesen használható sportparkját

Átadták a város második ingyenesen használható sportparkját

Az Acsády sportpályán épült fel a 15 eszközt tartalmazó, 176 négyzetméteres sportpark, mely bárki által ingyenesen használható.

Az önkormányzat 2016-ban hét sportpark létesítésére adhatott be pályázatot, ezt a pályázat kiírója határozta meg a település nagysága alapján. A nyertesek nem pénzt kaptak a megvalósításra, hanem magát a létesítményt. Ugyanakkor - ahogy az az első, Fiumei úti sportpark esetében is volt - az Acsády pályán is vállalt plusz feladatokat az önkormányzat. Kicserélik a szabad bejárást biztosító kaput, szemeteskukát és padot helyeznek el a sportpark környezetében - tudtuk meg Áldozó Tamás polgármestertől.

Albert Henrietta, a polgármesteri hivatal városfejlesztési osztályának beruházási ügyintézője hozzátette az elmondottakhoz, hogy a kialakított sporteszközök saját testsúlyos edzést tesznek lehetővé, többek között vanhúzódzkodó, tolódzkodó, has és hátizom erősítő, lépcsőző, vagy létramászóa 15 eszköz között. A mai napon megtörtént a műszaki átadás, melyen mindent rendben találtak, így bárki kedvére használhatja a sportparkot, persze a biztonsági szabályok betartásával.

Bocskay László önkormányzati képviselő is üdvözölte a beruházást, mivel így az egyébként is népszerű sportpálya újabb sportolási lehetőséget tud kínálni, mely egyébként régi vágya volt már a környék lakóinak.

Ezek érdekelhetnek még

2018. November 19. 13:20, hétfő | Helyi

12 tanterem újult meg a Weöres iskolában

Tanulást segítő környezet javítása a pápai Weöres Sándor Általános Iskolában - című EFOP projekt zárására került sor pénteken.

2018. November 19. 09:26, hétfő | Helyi

Balesetet okozott, majd elhajtott a helyszínről

Járművezetés ittas állapotban vétség miatt indult eljárás egy 25 éves férfi ellen, a Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

2018. November 18. 21:17, vasárnap | Helyi

Kerékpáros emléktúra, a közlekedési balesetek áldozatainak tiszteletére

Városi kerékpártúrával emlékeztek meg a közlekedési balesetek áldozatairól, s egyúttal olyan szakaszokat jártak, ahol hamarosan kerékpársávok, vagy utak fognak létesülni, biztonságosabbá téve a kerékpáros közlekedést.

2018. November 17. 16:00, szombat | Helyi

Újra győzött a Perutz

Vallejos duplájával sorozatban harmadik mérkőzését is megnyerte a Perutz FC, mely a Csepel és a BKV Előre utána az Andráshidát is két vállra tudta fektetni.