Városlista
2019. március 20, szerda - Klaudia, Alexandra

Hírek

2018. November 08. 16:42, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Átadták a város második ingyenesen használható sportparkját

Átadták a város második ingyenesen használható sportparkját

Az Acsády sportpályán épült fel a 15 eszközt tartalmazó, 176 négyzetméteres sportpark, mely bárki által ingyenesen használható.

Az önkormányzat 2016-ban hét sportpark létesítésére adhatott be pályázatot, ezt a pályázat kiírója határozta meg a település nagysága alapján. A nyertesek nem pénzt kaptak a megvalósításra, hanem magát a létesítményt. Ugyanakkor - ahogy az az első, Fiumei úti sportpark esetében is volt - az Acsády pályán is vállalt plusz feladatokat az önkormányzat. Kicserélik a szabad bejárást biztosító kaput, szemeteskukát és padot helyeznek el a sportpark környezetében - tudtuk meg Áldozó Tamás polgármestertől.

Albert Henrietta, a polgármesteri hivatal városfejlesztési osztályának beruházási ügyintézője hozzátette az elmondottakhoz, hogy a kialakított sporteszközök saját testsúlyos edzést tesznek lehetővé, többek között vanhúzódzkodó, tolódzkodó, has és hátizom erősítő, lépcsőző, vagy létramászóa 15 eszköz között. A mai napon megtörtént a műszaki átadás, melyen mindent rendben találtak, így bárki kedvére használhatja a sportparkot, persze a biztonsági szabályok betartásával.

Bocskay László önkormányzati képviselő is üdvözölte a beruházást, mivel így az egyébként is népszerű sportpálya újabb sportolási lehetőséget tud kínálni, mely egyébként régi vágya volt már a környék lakóinak.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 19. 20:33, kedd | Helyi

Lakossági fórumon kérték ki a lakosság véleményét a Külső-Várkert megújítási terveiről

Zöld Város II. projekt Külső-Várkertre vonatkozó első tanulmányterveinek megvitatására az önkormányzat lakossági fórumot szervezett, hogy a pápaiak javaslatait megismerve, azokat továbbítsa a tervezők felé.

2019. Március 19. 20:30, kedd | Helyi

Helyreigazító cikkekből csinált kiállítást a Jobbik

A tárlatot még holnap délutánig megtekintheti a pápai Március 15. téren – mondta el Süle Zsolt.

2019. Március 19. 20:00, kedd | Helyi

Pápán forgat Borbás Marcsi

A napokban városunkban készül a Gasztroangyal című műsor.

2019. Március 18. 16:28, hétfő | Helyi

Pápán is fizethet verssel a kávéért

Március 21-én a Költészet Világnapján a „Fizess Verssel” Nemzetközi kezdeményezés keretében egy előre megírt költemény elszavalásával is lehet fizetni, méghozzá Pápán is. Mutatjuk, hogy hol.