Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2019. December 13. 18:26, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Átadták a Mosoly-dobozokat

Átadták a Mosoly-dobozokat

Számos ajándék gyűlt össze az MSZP pápai irodájában, a párt hagyományos karácsony előtti akciójának keretében. A csomagokat a Pápai Nagycsaládosok Egyesülete juttatja el a rászorulóknak.

Grőber Attila önkormányzati képviselő elmondta, a szocialisták az ország minden választókerületében szerveztek hasonló akciót, az ünnep közeledtével. – Azt gondolom, hogy minden közösségnek, legyez az egyház, politikai, vagy civil szervezet, rendkívül fontos szerepe van abban, amit én úgy hívok, hogy társadalmi felelősségvállalás, mások iránti szociális érzékenység – mondta a politikus, köszönetet mondva mindazoknak, akik részt vettek az akcióban. Grőber Attila kiemelte, azért a PÁNKE-n keresztül érnek célba az ajándékok, mivel az egyesület garancia arra, hogy jó helyre kerülnek a csomagok.

A Mosoly-dobozokba ezúttal is elsősorban tartós élelmiszer és játék került, de számos egyéb felajánlás érkezett, például fenyőfákat is ki tudnak osztani a rászoruló családok között. Kovács József, a párt helyi elnöke nagy örömének adott hangot, hogy hetedik alkalommal is sikeresen tudták megszervezni ezt a jótékonysági akciót. Mint mondta, a tagságukon túl nagyon sok, számukra ismeretlen család érkezett hozzájuk dobozokkal, önzetlen felajánlásokkal. Az elnök kiemelte a Korvin Babacentrumot, amely első alkalommal adományozott az akcióban. Kovács József bízik abban, hogy az ajándékokkal boldogabbá tudják majd tenni sokak karácsonyát.

Konczos Attiláné Marika, az egyesület tagja köszönetet mondott az önzetlen felajánlásokért és biztosította a szervezőket arról, hogy jó helyre fognak kerülni az ajándékok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 16:52, szerda | Helyi

Három polgármesterjelölt indul teljes csapattal az önkormányzati választáson

Áldozó Tamás (Fidesz-KDNP), Grőber Attila (Élhető, Gyarapodó Városért Egyesület és 6 ellenzéki párt) és Marton Sándor (Mi Hazánk Mozgalom) mögött áll 10-10 ember, akik indulnak az egyéni választókerületekben.

2024. Május 08. 15:30, szerda | Helyi

Így képzik a járőrkutyákat a pápai katonák - Videó!

Közös kiképzést tartottak a napokban Pápán, az MH 47. Bázisrepülőtér és az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár járőrkutya vezetői.

2024. Május 07. 15:47, kedd | Helyi

NATO hadgyakorlat egyik központja a pápai légibázis

A Swift Response a Steadfast Defender 2024 részgyakorlata, amely a NATO szövetség keleti térségét helyezi középpontba.

2024. Május 07. 15:22, kedd | Helyi

Méhlegelőt alakítanak ki Pápán

A Városfejlesztő Kft. munkatársai a Külső-Várkertben telepítenek valódi méhlegelőt.