Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2022. Augusztus 26. 09:14, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Átadták a Fenyveserdő Bölcsőde megújult épületét

Átadták a Fenyveserdő Bölcsőde megújult épületét

Fél milliárd forintos fejlesztés zajlott le a közelmúltban a több mint 40 éves épületen, amely teljes körűen megújult és 14 férőhellyel bővült, hála az új csoportszobának.

Teljes külső hőszigetelés, az összes nyílászáró cseréje, a csoportszobákban padlófűtés kiépítése, a teljes gépészeti és villamossági rendszer újjáépítése, napelemrendszer telepítése, belső terek átalakítása, új csoportszoba, gondozónői öltöző, közösségi tér és melegítőkonyha kialakítása mellett akadálymentesítették az épületet, továbbá új eszközöket is beszereztek az apróságok számára. A modern kialakítású épület energetikai szempontból is megfelel a mai kor követelményeinek.

A csütörtökön délután megtartott projektzáró rendezvényen dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő köszöntötte a jelenlévőket, majd ismeretette a beruházás részleteit.

Dr. Áldozó Tamás polgármester elmondta, a ma lezárt projektnek köszönetően immárom a város mindhárom bölcsődéje megújult és a férőhelyek száma is tovább bővült, összesen így 250 kisgyermek számára tudnak bölcsődei ellátást biztosítani, ami a város méretéhez képest igen jelentősnek mondható, más településekkel összehasonlítva.

Tóth Kata intézményvezető elmondta, nem volt könnyű megszervezni az ellátást az elmúlt időszakban, a felújítás idején, de megérte a fáradalmakat. Az intézményvezető köszönetet mondott a pályázat pozitív elbírálásában közreműködőknek, a kivitelezésben résztvevőknek, a szülőknek és kisgyermekeknek a türelmükért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.