Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2019. November 07. 17:07, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Átadták a döbröntei futóversenyen összegyűlt adományokból vásárolt eszközöket

Átadták a döbröntei futóversenyen összegyűlt adományokból vásárolt eszközöket

Több mint egy millió forint gyűlt össze a szeptember végén megrendezett futóversenyen. Az összeg nagyobbik részéből különböző eszközöket vásároltak a pápai kórház gyermekosztályának javára, amelyeket ma délután adtak át.

Mihályfi Ákos, a futóverseny főszervezője elmondta, számára is meglepetés volt, hogy az első ízben megszervezett versenyre ilyen sokan jelentkeztek. A több mint 300 résztvevő kitett magáért, nemcsak a sportban, de a jótékonyságban is, hiszen mind anyagiakkal, mind pedig gyermekjátékokkal támogatták a gyermekosztályt. A szervező hozzátette, a kicsivel több mint egy millió forintos adományból 680 ezer forintért vásároltak eszközöket a kórháznak, a fennmaradó összeget pedig a jövő évi futóverseny még színvonalasabb megszervezésére teszik félre és egyfajta forgóeszközként fog rendelkezésre állni a következő években, hiszen az a cél, hogy hagyománnyá váljon a rendezvény.

Dr. Áldozó Tamás polgármester fővédnöke volt a futóversenynek. A városvezető példaértékűnek nevezte a kezdeményezést, amelyet büszkén támogatott a pápai önkormányzat is.

Dr. Bilinszky Zsuzsanna osztályvezető főorvos köszönetet mondott a sportolók önzetlen segítségéért. – Először el sem akartuk hinni, hogy milyen sok ember adakozott és milyen nagy összeg gyűlt össze. Amióta itt dolgozom az osztályon, rengeteg adományt kaptunk, de ilyen mértékűt még soha – mondta az osztályvezető hozzátéve, nagyon hasznos eszközökkel gazdagodott az osztály, többféle vérnyomásmérő berendezést, mandzsettákat, légzést segítő gyógyszer beadásához szükséges úgynevezett spacereket és csecsemőmérlegeket tartalmazott a ma átadott csomag.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.