Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. November 20. 13:41, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Aszfaltozzák a Várkert utat

Aszfaltozzák a Várkert utat

A négy megújuló utca közül a Várkert út felújítása ért legkorábban az aszfaltozás fázisába. Félpályás útlezárásra kell számítani, aki teheti, kerülőúton közlekedjen.

Mint ismeretes, a tavalyi év végén 650 millió forintos támogatást ítélt meg a központi kormányzat Pápa belterületi útjainak felújítására. Az idei évben négy, nagy forgalmú gyűjtőút (a Török Bálint, a Vásár és a Korona utcák, valamint a Várkert út) megújítására kerül sor.

A négy út közül a Várkert út felújíjítása ért az aszfaltozás fázisába legkorábban, jelenleg is dolgoznak a forró anyag bedolgozásán. Molnár Istvántól, a Városfejlesztési Osztály vezetőjétől megtudtuk, a két rétegű aszfaltburkolat alsó rétegét készítik jelenleg, félpályás útlezárás mellett. Miután ezzel mindkét oldalon végeztek, jöhet a kopó aszfaltréteg felhordása - mondta el az osztályvezető, felhívva arra az autósok figyelmét, hogy a munkálatok idején érdemes kerülőúton közlekedni, mivel torlódások alakulhatnak ki.

Mind a négy felújításra kerülő utca esetében az út menti szegélyek is újjáépítésre kerülnek. A Várkert útnál költséghatékonysági szempontból nem marták fel a korábbi aszfaltréteget, hanem az új aszfalt a régi útra kerül. Emiatt jelenleg tapasztalható szintkülönbség helyenként, ám ezeket a végleges aszfaltburkolat elkészítésekor eltűnteti a kivitelező.

Áldozó Tamás polgármester is a helyszínen tekintette meg az útépítést. A városvezető örömét fejezte ki a munka előrehaladottságát látva. Áldozó Tamás elmondta, hosszú heteken át zajlottak az aszfaltozást megelőző munkálatok, rendezték a csapadékvíz-elvezetést, szegélyeket építettek, mostanra pedig látható közelségbe került a munka befejezése és a jó minőságű új út birtokba vétele.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.