Városlista
2017. december 16, szombat - Etelka

Hírek

2015. Május 07. 09:09, csütörtök | PR
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Amikor az elmúlás és a gyász költözik lelkünkbe...

Amikor az elmúlás és a gyász költözik lelkünkbe...

A temetkezéssel kapcsolatban az elmúlt időszakban bekövetkezett változások miatt gondoltam, hogy tollat ragadok és megpróbálom tisztába tenni a dolgokat.

Számos férlevezető információval találkozom magam is, melyek a család gyászában végképp nem kívánatosak és nem mellékesen nagy mértékben érinthetik a hozzátartozók anyagi lehetőségeit is. Sajnálatosan a hozzátartozók nincsenek megfelelően tájékoztatva arról, hogy ebben a helyzetben milyen lehetőségeik és jogaik vannak. Fontos tudni például, hogy a halotti bizonyítvány kiállításáig (amennyiben boncolásra kerül sor) felmerülő minden költség az elrendelő hatóságot terheli (leggyakrabban OEP). Függetlenül attól, hogy melyik szolgáltató szállította el otthonából az elhunytat, a hozzátartozónak lehetősége van a halotti bizonyítvány kiállításáig dönteni arról, hogy melyik temetkezési vállalkozást választja. Az elszállítás nem jelent elkötelezettséget és költséget sem. Természetes elhalálozás esetén a hozzátartozónak szinte azonnal döntenie kell arról, hogy ki fogja elvégezni a temetést, ezért arra buzdítok mindenkit, hogy már előzetesen tájákozódjon a lehetőségekről igényeiknek megfelelően, mivel több százezer forintos árkülönbségek is előfordulhatnak. Gondolkodjon előre, ne a gyászban kelljen szembesülnie a váratlan költségekkel.

Szintén gyakran felmerülő kérdés, hogy mely temetőben, mely temetkezési vállakozás jogosult a temetés lebonyolítására. 2014 februárjában hozott önkormányzati rendelet szabályozza az Alsóvárosi, a kéttornyúlaki, a borsosgyőri, valamint a tapolcafői temetőben történő temetéseket. Ez nem jelenti azt, hogy az ezekben a temetőkben történő temetés teljes lebonyolítását ne végezhetné bármely másik vállalkozás, így ebben az esetben is bizalommal fordulhat a Wágner Kft-hez.
Tisztában vagyunk azzal, hogy a gyászoló család számára komoly teher a temetéssel kapcsolatos ügyintézés, ezért a Wágner Kft. igyekszik minél több terhet levenni a család válláról. Plusz költség nélkül végezzük el az anyakönyvi ügyintézést, igény szerint az újsághirdetés feladását, a virágok és koszorúk megrendelését, azok kiszállítását a temetés helyszínére, de akár a temetési ügyintézés az Ön otthonában is történhet, díjmentesen. Forduljon hozzánk bizalommal, teljes körű tájékoztatást nyújtunk irodánkban, vállaljuk ingyenes árajánlat készítését, valamint 24 órás szállítási ügyeletet tartunk.

Jómagam, a Wágner és Társa Temetkezési szolgáltató Kft. vezetője, és munkatársaim több évtizedes szolgáltatásban eltöltött szakmai tapasztalattal igyekszünk a kegyelet és a tisztesség írott és íratlan szabályait maradéktalanul betartva támogatást és segítséget
nyújtani a hozzátartozóknak.

Keressen bennünket bizalommal
Wágner Péter ügyvezető 70/637-4227
Iroda: Pápa, Fő u. 14. (Bírósággal szemben)
www.wtkegyelet.com

A fotó illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2017. November 02. 14:29, csütörtök | PR

Játssz!Mára fel!

Folytatódik az ország kedvenc matematikai vetélkedője.

2017. Október 05. 16:27, csütörtök | PR

Fákat ültet a Jánosik és Társai Kft.

Fákat telepít, ápol és pótol Északkelet- Magyarországon a Jánosik és Társai Kft. A külterületi munkákat közbeszerzési pályázaton nyerték el – tájékoztatott Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa.

2017. Szeptember 28. 12:57, csütörtök | PR

A pszichoterápia jelentősége

Kívülről látni magunkat nem olyan könnyű, mint amilyennek mi hisszük. Minden ember saját magával szemben szubjektív, ezért nehéz reálisan felmérni saját lelkiállapotunkat.

2017. Szeptember 28. 12:55, csütörtök | PR

Megbízható benzinkúttechnika