Városlista
2018. július 19, csütörtök - Emília

Hírek

2015. Május 07. 09:09, csütörtök | PR
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Amikor az elmúlás és a gyász költözik lelkünkbe...

Amikor az elmúlás és a gyász költözik lelkünkbe...

A temetkezéssel kapcsolatban az elmúlt időszakban bekövetkezett változások miatt gondoltam, hogy tollat ragadok és megpróbálom tisztába tenni a dolgokat.

Számos férlevezető információval találkozom magam is, melyek a család gyászában végképp nem kívánatosak és nem mellékesen nagy mértékben érinthetik a hozzátartozók anyagi lehetőségeit is. Sajnálatosan a hozzátartozók nincsenek megfelelően tájékoztatva arról, hogy ebben a helyzetben milyen lehetőségeik és jogaik vannak. Fontos tudni például, hogy a halotti bizonyítvány kiállításáig (amennyiben boncolásra kerül sor) felmerülő minden költség az elrendelő hatóságot terheli (leggyakrabban OEP). Függetlenül attól, hogy melyik szolgáltató szállította el otthonából az elhunytat, a hozzátartozónak lehetősége van a halotti bizonyítvány kiállításáig dönteni arról, hogy melyik temetkezési vállalkozást választja. Az elszállítás nem jelent elkötelezettséget és költséget sem. Természetes elhalálozás esetén a hozzátartozónak szinte azonnal döntenie kell arról, hogy ki fogja elvégezni a temetést, ezért arra buzdítok mindenkit, hogy már előzetesen tájákozódjon a lehetőségekről igényeiknek megfelelően, mivel több százezer forintos árkülönbségek is előfordulhatnak. Gondolkodjon előre, ne a gyászban kelljen szembesülnie a váratlan költségekkel.

Szintén gyakran felmerülő kérdés, hogy mely temetőben, mely temetkezési vállakozás jogosult a temetés lebonyolítására. 2014 februárjában hozott önkormányzati rendelet szabályozza az Alsóvárosi, a kéttornyúlaki, a borsosgyőri, valamint a tapolcafői temetőben történő temetéseket. Ez nem jelenti azt, hogy az ezekben a temetőkben történő temetés teljes lebonyolítását ne végezhetné bármely másik vállalkozás, így ebben az esetben is bizalommal fordulhat a Wágner Kft-hez.
Tisztában vagyunk azzal, hogy a gyászoló család számára komoly teher a temetéssel kapcsolatos ügyintézés, ezért a Wágner Kft. igyekszik minél több terhet levenni a család válláról. Plusz költség nélkül végezzük el az anyakönyvi ügyintézést, igény szerint az újsághirdetés feladását, a virágok és koszorúk megrendelését, azok kiszállítását a temetés helyszínére, de akár a temetési ügyintézés az Ön otthonában is történhet, díjmentesen. Forduljon hozzánk bizalommal, teljes körű tájékoztatást nyújtunk irodánkban, vállaljuk ingyenes árajánlat készítését, valamint 24 órás szállítási ügyeletet tartunk.

Jómagam, a Wágner és Társa Temetkezési szolgáltató Kft. vezetője, és munkatársaim több évtizedes szolgáltatásban eltöltött szakmai tapasztalattal igyekszünk a kegyelet és a tisztesség írott és íratlan szabályait maradéktalanul betartva támogatást és segítséget
nyújtani a hozzátartozóknak.

Keressen bennünket bizalommal
Wágner Péter ügyvezető 70/637-4227
Iroda: Pápa, Fő u. 14. (Bírósággal szemben)
www.wtkegyelet.com

A fotó illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2018. Július 03. 18:01, kedd | PR

Erre figyeljünk a konyha és a fürdőszoba felújításakor

Ha elszántuk magunkat a lakás helyiségeinek felújítására, és sikerült kivitelezőket is találnunk, vagy esetleg saját kezünkkel végezzük el a feladatot, van pár dolog, amire mindenképp figyeljünk oda -

2018. Július 03. 17:58, kedd | PR

A bérlés hosszabbítása a legjellemzőbb az ipari ingatlan piacon

Már rég vége a gazdasági válság idejének - kiderül ez abból is, hogy egyre kevesebb a bérlőre váró, üres ipari ingatlan, illetve raktár. Ezt mutatta ki egy friss elemzés.

2018. Július 03. 17:56, kedd | PR

Tippek a tökéletes nyári kerti partihoz

Tombol a nyár, hosszúak a nappalok, használd ki minden pillanatát, és szervezz kerti partit a barátokkal, családdal. És azt gondoltad, hogy a kerti grillfogások is lehetnek finomak úgy, -

2018. Július 03. 17:54, kedd | PR

Önerő a lakásra - akár LTP-ből is kijöhet

Igen sokat számít a lakáshitel költségének alakulásában, hogy mennyire tart minket hitelképesnek a bank, illetve, hogy mekkora önerőt tudunk felmutatni. Az LTP segíthet abban, hogy megalapozzuk jövendő otthonunkat.