Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Május 20. 13:55, hétfő | PR

Álmaink eljegyzési gyűrűje

Álmaink eljegyzési gyűrűje

Ahogy minden ember, minden pár és minden szerelem különbözik egymástól, úgy vágyik mindenki egy egyedi eljegyzési gyűrűre is. A kínálat adta sokszínűség meglehetősen széles mozgásteret biztosít a nősülni vágyó férfiaknak, de nem feltétlenül jó mindig, mivel beüthet a bőség zavara. Éppen ezért, még a végtelennek tűnő gyűrű körút előtt fogalmazzuk meg azokat az ismérveket, amik alapján csökkenteni tudjuk a lehetőségeket.

Érdemes átgondolni, hogy milyen legyen a gyűrű színe, anyaga, milyen és hány darab kő legyen benne, esetleg kerül-e bele vésés vagy egyéb extra?! Vegyük sorra a lehetőségeket.

A gyűrű színe és anyaga nagyban összefügg egymással. Az eljegyzési gyűrű manapság is az esetek jelentős részében aranyból készül, de már nem kötelező a hagyományos sárga arany használata. Akik a hagyományok tisztelői, ők előszeretettel használják a sárga aranyat eljegyzési gyűrűnek, míg egyre divatosabbak, egyre többen választják a fehér és a rozé arany eljegyzési gyűrűket is. Igazából ez is aranyból készül, csak különböző nemesfémekkel kerül ötvözésre, onnan kapja a jellegzetes színét.

Előfordulhat az is, hogy valaki allergiás ezekre az ötvöző anyagokra. Nekik az esetek jelentős részében vagy palládiumból készült gyűrűt szoktak választani, vagy pedig, ha mindenképp aranyat szeretne, akkor arany-palládium ötvözetből készül az eljegyzési gyűrű.

Kő tekintetében is egyre nyitottabbak a párok, vagyis már nem csak a hagyományosnak mondható víztiszta gyémántot alkalmazzák, hanem bátran mernek színezett gyémánttal vagy egyéb drágakővel készült gyűrűt is választani. A színezett gyémánt esetében nagyon szépen lehet játszani a fehér és a sárga színű kövekkel, amikből akár egy százszorszépet is meg lehet formázni. Remekül mutat az is, ha egy középső színes követ apró fehér kövek vesznek körül, vagy épp ennek a fordítottja, bár az a ritkább variáció.

Akik a kevesebb néha több elvén inkább az egy kőre esküsznek, a gyűrű formájával rendkívül egyedivé lehet tenni az ékszert, például ha csavart vagy fonott formában készítik el. Sőt az is nagyon fel tudja dobni, ha a két vége nem ér össze a hagyományos értelemben, hanem csak a kő fogja össze őket.

Igazán egyedivé és személyre szabottá lehet tenni a gyűrűt egy apró vésettel. Ez lehet egy közös emlék, pár szó, amit csak a két fél ismer, vagy akár a megismerkedés vagy az eljegyzés dátuma is. Ebben az esetben természetesen nem árt, ha van a gyűrűnek egy kis vastagsága, hogy tökéletesen olvasható legyen az írás, és a vésés se okozzon nehézséget.

Ha pedig az extrémebb gyűrűknél tartunk, akkor a gyűrű anyaga készülhet betonból, fából egyaránt. Ezt főleg azok a párok szeretik, akik nem hordanak ékszert, de ettől függetlenül nem szeretnének lemondani a gyűrűvel való eljegyzésről. A bevállalósabbak később, az esküvő után tetovált gyűrűket is készíttethetnek, amivel a későbbiekben semmilyen egyéb tennivaló nincs, hiszen az is örök.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 21. 18:00, vasárnap | PR

A kaszinó áttekintő oldalai: Hogyan történik az értékelések hozzárendelése

Fedezze fel a kaszinó-bírálati oldalakon a minősítések kiosztásának bonyolult folyamatát, és nyerjen betekintést értékelési módszereikbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.